Adventsconcert op zondagmiddag

BARENDRECHT - Marie-Christine Goergen (fluit) en Thea Verhagen (orgel) geven zondag 12 december weer een concert in de serie Klassiek Uitgelegd. Deze maal is het een adventsconcert. Aanvang 14.30 uur in de Dorpskerk. Het concert is zoals altijd op internet te zien (ook achteraf) via https://vimeo.com/650812094 . Deze maal is er publiek welkom. We wordt aan de ingang de QR-code gecontroleerd. Tijdens dit concert wordt bekend gemaakt welke wensen uit de KerstWensZegenboom worden vervuld.

Ook dit concert en deze uitzending wordt weer gemaakt via de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk en opnametechnicus Rob Bruin. De serie ‘Klassiek Uitgelegd’ is mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de stichting Vrienden van de Dorpskerk.


Zorgnijverij-wintermarkt in een ander jasje

BARENDRECHT – De wintermarkt van de Zorgnijverij heeft dit jaar een andere opzet.

“Lichtjes, muziek, een vuurkorf en kraampjes met kleding, houtwerkstukken en sieraden. Elkaar ontmoeten met een hapje en drankje erbij. Wat hadden we er graag met elkaar een feestje van gemaakt in en om ons prachtig verbouwde pand. Maar ook dit jaar kunnen we onze wintermarkt aan de Arnhemseweg helaas niet door laten gaan vanwege COVID-19”, vertelt Erna Noordijk.
“We waren al aan het nadenken over hoe we online onze mooie handgemaakte producten zouden kunnen verkopen, toen Irma van het Rozenpakhuys bij ons langskwam. Zij opperde het idee om een kraam te maken buiten op het terrein van het Rozenpakhuys. We waren blij verrast en vonden het meteen een supergoed plan.”

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december is de Zorgnijverij te vinden op het terrein van het Rozenpakhuys met handgemaakte producten uit de houtwerkplaats. Ook worden cadeaupakketjes voor het maken van heerlijke scones en DIY flessen glühwein verkocht.