Hanneke Meijer toont het oprichtingsdocument van het Lokaal Fonds Meer muziek in de Klas. (foto CultuurLocaal).
Hanneke Meijer toont het oprichtingsdocument van het Lokaal Fonds Meer muziek in de Klas. (foto CultuurLocaal). Foto:

CultuurLocaal: Méér Muziek in de Klas

BARENDRECHT - De Barendrechtse basisscholen gaan vanaf 2022 structureel muziekonderwijs bieden aan hun leerlingen. Dat is de strekking van het Muziekakkoord, dat betrokkenen hebben ondertekend. Het bijbehorende drie-jarenplan is goedgekeurd door de toestingscommissie van Stichting Méér Muziek in de Klas, waardoor de financiering bijna rond is. Het Lokaal Fonds Méér Muziek in de Klas Barendrecht is een feit.
In september kreeg CultuurLocaal het signaal dat er nog één laatste kans was om een aanvraag te doen voor een bijdrage via Méér Muziek in de Klas (MMidK), het landelijke initiatief om kinderen op basisscholen in aanraking te laten komen met muziek(les). Het team coördinatoren heeft onder aanvoering van Hanneke Meijert in korte tijd een concreet plan gemaakt.
De keuze is gevallen op het maken van ‘muziekkisten', waarin voor verschillende leeftijdsgroepen lesactiviteiten zitten. De kisten hebben verschillende thema's en kunnen worden afgestemd op de voorkeuren en visie van de school.. Er worden sets muziekinstrumenten aangeschaft om tijdens de lessen te kunnen gebruiken. Een lesperiode op school wordt afgesloten met een bezoek aanCultuurLocaal in De Baerne. Daar krijgen de leerlingen een leerzame en leuke ervaring met muzikale en theatrale elementen.
Begin 2022 gaan de activiteiten van start. Met twee scholen zijn al afspraken gemaakt om nog dit schooljaar een grote muziekactiviteit op te zetten. Dit moet daarna jaarlijks gaan gebeuren. De andere scholen haken in de volgende schooljaren aan, zodat op alle basisscholen de kinderen structureel muziekonderwijs krijgen.