Audiotour en lichtjes in donkere winterdagen

Vervolg van voorpagina.
BARENDRECHT - Met de Barendrechtse Winterwandeling audiotour kan men tijdens de donkere winterdagen monumenten, beelden en andere kunstwerken bewonderen, mét achtergrondverhalen en poëzie. Ook kan iedere inwoner een lichtje of lampion voor het raam te plaatsen.

Audiotour
Tijdens de wandeling zijn vijftien monumenten, beelden en andere kunstwerken  te bewonderen die zijn voorzien van achtergrondverhalen en poëzie. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand en zo in de geschiedenis worden gedoken. De plattegrond met de route is gratis verkrijgbaar bij Het Kruispunt en ’t Plein of te downloaden. De tour is tot en met eind maart beschikbaar.

Lichtje
Iedere inwoner van Barendrecht kan tot en met 31 december een lichtje of lampion voor het raam plaatsen. Zo zorgen alle inwoners dat er feestelijke lichtjes schijnen in heel Barendrecht.
Hulp nodig bij het maken? Download het stappenplan op de website van Het Kruispunt en/of doe mee aan een workshop. Ook kan er een stappenplan én een LED-kaarsje opgehaald worden bij Het Kruispunt of ‘t Plein.

Workshops
Kinderen (7- 11 jaar) kunnen in Het Kruispunt op woensdag 1 december van 15 tot 16.30 uur en in 't Plein op woensdag 8 december van 15 tot 16.30 uur samen met Kirsten van de Tekenmeisjes aan de slag om een lampion te maken van oude petflessen.
Alle workshops zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht.

www.hetkruispunt.nl/
barendrechtsewinterweken