Filmen in de groen verlichte Dorpskerk (foto: Sidney Bakker)
Filmen in de groen verlichte Dorpskerk (foto: Sidney Bakker) Foto:

Scènes gefilmd voor Terug naar Nazareth 2.0

BARENDRECHT - Vorige week zijn meerdere scènes van de Kerstfilm Terug naar Nazareth opnieuw gefilmd voor de aangepaste versie: ‘Terug naar Nazareth 2.0’.

In de scènes die opnieuw gefilmd werden, kwamen meestal dezelfde spelers terug. De scènes met engelen werden wel over meerdere spelers verdeeld. Zodoende is de cast uitgebreid met speler Ghijs Rip. Het opnieuw filmen is op meerdere locaties gebeurd. De Dorpskerk was één van de locaties waar gefilmd werd.

De Dorpskerk was tijdens het filmen groen verlicht vanwege de actie ‘Groen licht’ op de internationale dag van de mensenrechten. Door het groen aanlichten van gebouwen wordt aandacht gevraagd voor de positie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa. Aandacht voor vluchtelingen past bij het Kerstverhaal: in het Mattheüs evangelie is te lezen dat Jozef en Maria moesten vluchten met het kindje Jezus vanwege de plannen van koning Herodes.

De Kerstfilm Terug naar Nazareth 2.0 is vanaf zaterdag 18 december, 19.30 uur te bekijken op het YouTube kanaal van Hart voor Barendrecht en op meerdere kanalen van participerende kerken. Voor de linken zie www.
hartvoorbarendrecht.nl
. Voor vragen of informatie kan men een bericht sturen naar info@hartvoorbarendrecht.nl.