In de file voor de Barendrechtse Brug.
In de file voor de Barendrechtse Brug. Foto:

PCOB en KBO maken historische quiz

BARENDRECHT - In welk jaar werd het treinstation in Barendrecht geopend en in welk jaar de Heinenoordtunnel? Twee historische gebeurtenissen voor Barendrecht en zo zijn er uiteraard veel markante momenten in de geschiedenis van Barendrecht. KBO en PCOB hebben voor de feestdagen een unieke historische quiz bedacht over de gemeente Barendrecht.

KBO en PCOB Barendrecht zijn de verenigingen voor de senioren van vandaag en morgen in de regio Barendrecht. Het zijn vitale verenigingen met betrokken leden en vrijwilligers die hen vanuit gezamenlijke zingeving verbindt, voordeel biedt en vertegenwoordigt, zodat zij volop meedoen, (h)erkend worden en omzien naar elkaar. Belangrijke thema’s zijn wonen, welzijn zorg, veiligheid, koopkracht, zingeving, ontwikkeling en digitalisering.

De historische quiz is om te kijken hoe goed de kennis van de Barendrechter is wat betreft de geschiedenis van ons unieke dorp. Deze quiz bevat 22 vragen, onderverdeeld in zeven thema's: Wonen & Veiligheid, Bekende Nederlanders & Sport, Geloof, Politiek, Verbinding, Voorzieningen en Bezienswaardigheden.
De winnaar van deze quiz zal een leuke prijs ontvangen. Om de quiz te winnen zijn niet alleen het aantal goede antwoorden belangrijk, ook is de snelheid waarmee de antwoorden worden ingevoerd is van belang. Mocht er een gelijke stand ontstaan zal er geloot worden om tot een winnaar te kunnen komen.
Deelnemen kan tot en met 14 januari via de volgende link h3roes.survalyzer.eu/
barendrecht