Het GrootMeespeelKerstOrkest onder leiding van Marieke de Vries (foto Marjolein Streur).
Het GrootMeespeelKerstOrkest onder leiding van Marieke de Vries (foto Marjolein Streur). Foto:

Kerstuitvoering bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Inspelend op de avondlockdown heeft CultuurLocaal haar traditionele kerstuitvoering dit jaar in een ander jasje gestoken. Het werd zaterdag een gezellige dag met repetities en aansluitend een concert mét publiek.

Zo'n 25 enthousiaste kinderen kwamen met hun instrumenten naar De Baerne en namen plaats op het podium in de zaal. Beheerder Tom Ketting had lessenaars, stoelen, piano's en harpen al netjes klaargezet waardoor de dag soepel kon verlopen. Nadat er vrolijke kerstmutsen waren uitgedeeld en opgezet kon om elf uur de eerste repetitie beginnen. Dirigent Marieke de Vries had de leiding over dit gezellige orkest, dat bestond uit dwarsfluit-, accordeon-, klarinet-, hoorn-, trompet-, bugel-, harp-, piano-, viool- en gitaarleerlingen van CultuurLocaal. Zij werden op bezielende wijze ondersteund door hun docenten Arjan Kik, Jozé Aaftink, Hanneke Meijer, Hans Cok en Sean Pithie, die ook meespeelden in het orkest.
In de pauze stond er een welverdiende kerststol met chocomel klaar in de sfeervol versierde Baerne. Zo kon iedereen even op adem komen om zich weer klaar te maken voor de volgende repetitieronde.
Om half drie werd de dag feestelijk afgesloten met een sfeervol kerstconcert. Door de huidige coronamaatregelen kon slechts één derde van de capaciteit van de zaal ingezet worden voor publiek. Hierdoor kon iedere leerling slechts één bezoeker meenemen. Gelukkig deed dat niets af aan de kwaliteit van het welklinkende concert. Met een flinke dosis aan nieuw opgedane muzikale kennis en ervaringen keerden de leerlingen om half vier weer huiswaarts.