De leerlingen krijgen via het scherm tips voor hun campagne.
De leerlingen krijgen via het scherm tips voor hun campagne. Foto:

EVB bezoekt obs de Draaimolen digitaal

BARENDRECHT - De groepen 7 en 8 van basisschool de Draaimolen hebben digitaal bezoek gekregen van politieke partij Echt voor Barendrecht. Net als twee jaar geleden toen dit thema ook aan bod kwam in beide groepen.

Helaas kon het dit jaar niet live plaatsvinden, maar de EVB heeft meegedacht om hier een passende oplossing voor te vinden. “Het werd digitaal en dit was ondanks de beperkingen ook zeer geslaagd!”, vertelt locatieleider Sandra de Bruin.

Voor het thema ‘Stem op mijn partij’ moeten groepjes leerlingen hun eigen politieke partij oprichten. Ze zijn gaan nadenken welk onderwerp voor hen belangrijk is en daar een partijprogramma voor gaan schrijven.

"Om een duwtje in de goede richting te krijgen is EVB na een paar weken bij ons op het digibord aangesloten. We hebben een presentatie gekregen over wat een politieke partij is en hoe je campagne voert. Aan het einde van ons thema worden er namelijk verkiezingen op school gehouden! De leerlingen hebben ook nog met 'echte' leden van EVB overlegd en tips ontvangen voor hun partijprogramma en campagne. Het was een geslaagde en leerzame dag. De groepjes leerlingen zijn weer aan de slag gegaan met alle tips vanuit EVB om hun campagne nog beter neer te zetten."