Top lijst GroenLinks bekend

BARENDRECHT - Arie Kooijman en Henk Koster zijn gekozen als de top van de kandidatenlijst van GroenLinks Barendrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Arie Kooijman komt op plaats één.
GroenLinks Barendrecht doet voor de zesde keer mee aan de gemeentelijke verkiezingen. Arie Kooijman heeft inmiddels 8 jaar ervaring met het raadswerk. Henk Koster is een geboren en getogen Barendrechter en nu al twee jaar actief betrokken bij de fractie.
Arie en Henk verschillen 28 jaar in leeftijd. Arie heeft een rijke ervaring vanuit het onderwijs en Henk werkt al ruime tijd bij het ministerie van Defensie. "Een duo dat elkaar goed aanvult", constateert GroenLinks Barendrecht.

Motie over huisartsen

BARENDRECHT - In Barendrecht is er al langer een huisartsentekort. Daardoor staan veel Barendrechters ingeschreven bij een huisarts in een andere gemeente: 93 procent van de Barendrechtse huisartsen neemt geen nieuwe patiënten aan. De huisartsen in Barendrecht hebben aangegeven gerichte samenwerking met de gemeente te missen.
EVB komt daarom in de gemeenteraadsvergadering van 21 december met een voorstel voor een samenwerkingsovereenkomst.

Vragen over vuurwerk

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft schriftelijke vragen gesteld over aanhoudende vuurwerkoverlast in Barendrecht. Zo wordt er volgens de partij door heel Barendrecht al langere tijd zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Daar wordt door inwoners melding van gemaakt bij de gemeente, maar volgens raadslid Jonathan Vrijman wordt hier weinig tot niets mee gedaan.
Vrijman wil nu van het college van B&W weten hoeveel bekeuringen er dit jaar zijn uitgedeeld voor het illegaal afsteken van vuurwerk en wat het college dit jaar gaat doen om de overlast aan te pakken. Ook wil hij weten wat er met de meldingen over vuurwerk gebeurt.