Huisvuil

"In De Schakel van 16 december staat dat De Gemeente Barendrecht het nieuwe afvalbeleid per zak wil belasten en uiteindelijk wil komen tot 30 kg afval per persoon.

Ik en velen met mij zouden graag zo weinig mogelijk afval hebben. Maar dat afval daar kunnen wij niet omheen. Denk aan alle plastic verpakkingen.

Er staat in het betreffende artikel dat De Gemeente Barendrecht stimuleert het afval beter te scheiden van herbruikbare soorten, en daarbij noemen ze nota bene het plastic! Het plastic dat wij al geruime tijd gewoon in de afvalzak met restafval moeten doen.
Volumineuze flessen van chloor, afwas, wasmiddel, azijn en andere schoonmaakmiddelen en niet te vergeten alle verpakkingen van fruit en vlees, verpakkingen die om de tijdschriften en folders zitten, het moet allemaal in de afvalzak.
En kom nou niet met de suggestie dat plastic in stukken te knippen. Zeker ouderen kunnen dat al lang niet meer. En juist dat plastic zorgt voor die volle containers. En zolang dat plastic wordt meegewogen komen wij nooit aan die 30 kg.

En dan de laatste suggestie: je kunt een tweede kaart krijgen om, als de container vol is, je vuil in een andere container te deponeren. Ja ouderen, jullie moeten al vaker naar de containers, waarvoor je dan ook nog eens extra moet betalen, en nu mag je dus ook nog eens verder gaan lopen met je afvalzak.
Als de containers te gauw vol zijn (mede door het plastic) moeten ze dus vaker geleegd worden.

Waarom heeft de Gemeente wel oog voor het afvalbeleid maar, m.u.v. de EVB, niet voor de oudere inwoners!
Kortom: 'Barendrecht goed op weg met scheiden van afval', nee 'Barendrecht goed met verhogen van de lasten en geen oog voor en niet zo draagkrachtigen'."

Els Been-van Rijswijk,
Barendrecht


Behoud van ’t Trefpunt

“Allereerst willen wij 704 Barendrechters bedanken voor hun handtekening voor het behoud van ’t Trefpunt, die wij in zo’n korte periode hebben opgehaald. Wij beseffen dat er nog vele Barendrechters hun steun wilden geven, maar dat lukte niet in 3 dagen. Ook de EVB die ons initiatief steunde willen we bedanken.
Het resultaat van onze actie liegt er niet om. De VVD en D66 hebben onze argumenten ter harte genomen en hebben samen met de EVB een amendement ingediend voor het behoud van het karakteristieke pand in onze wijk. Daarnaast wordt ook door de EVB een motie ingediend met het verzoek aan B&W om ‘t Trefpunt alsnog de status van gemeentelijk monument toe te kennen op advies van de Erfgoedcommissie en andere landelijke commissies. De gemeenteraad kan hier niet over beslissen, dit is aan het college van B&W.
Daarom trekken wij het ingediende verzoek tot het houden van een referendum volgens de Referendumverordening Barendrecht 2020 in.

Het eindresultaat van onze actie en uw handtekeningen zijn:
-Het behoud van het karakteristieke pand ’t Trefpunt,
-Een investeringsbesparing van ruim € 1.000.000,
-Een prima voorbeeld van verduurzamen,
-Een prachtig plan dat snel gerealiseerd kan worden en wordt gedragen door zowel de gebruikers als de omwonenden,|
-Een grandioos succes, waarmee we het jaar 2021 kunnen afsluiten.”

Bewonerscomité De Driehoek,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.