Leen van Steensel (midden) tekent het contract.
Leen van Steensel (midden) tekent het contract. Foto:

Leen van Steensel trainer van BVV

BARENDRECHT - BVV Barendrecht heeft Leen van Steensel (37) aangesteld als hoofdtrainer voor volgend seizoen.
De trainer tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede jaargang en komt over van Jodan Boys.
Naast hoofdtrainer is Leen van Steensel ook teammanager van de A-selectie van Sparta Rotterdam. Daarvoor was hij profvoetballer van FC Utrecht, Excelsior en Carl Zeiss Jena. De oud-verdediger is al meerdere jaren actief op Het Kasteel en was in het verleden onder trainer Alex Pastoor zijn assistent.
"Ik ben er erg trots op om deze grote amateurclub als hoofdtrainer te mogen coachen. Samen met de staf, spelers en iedereen die erbij betrokken is proberen we de weg omhoog richting de Tweede Divisie te bewandelen. Een pittige uitdaging, maar één die we met z'n allen kunnen behalen. Er staat momenteel een ervaren groep, waarmee we aangevuld met gerichte versterking weer kunnen meedraaien in de top van het amateurvoetbal. Want dat is de plek waar een club als Barendrecht thuishoort”, zo geeft van Steensel aan.
Het bestuur van BVV Barendrecht is blij met de aanstelling: "Met Leen van Steensel hebben we een ambitieuze trainer gevonden met een groot netwerk in de regio. Gezien zijn relatief jonge leeftijd staat hij bovendien dicht bij de huidige generatie spelers. Met zijn opgedane kennis en ervaring bij Sparta is hij de juiste nieuwe trainer voor onze club.” Leen van Steensel is de opvolger van Richard Elzinga, die in de zomer na twee seizoenen vertrekt.