De ondertekening van de overeenkomst.
De ondertekening van de overeenkomst. Foto:

SGP en ChristenUnie blijven samen

BARENDRECHT - Op 18 december hebben de voorzitters van de SGP en de ChristenUnie in Barendrecht weer hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren.

De partijen hebben hiermee besloten met één verkiezingsprogramma en met één gezamenlijke kandidatenlijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Na de verkiezingen vormen beide partijen één fractie.
Al bijna 40 jaar wordt er door de SGP en ChristenUnie samengewerkt in de plaatselijke politiek. Ook voor de komende jaren kiezen beide partijen ervoor om gezamenlijk een voluit christelijk geluid laten horen in de Barendrechtse politiek en samenleving. Theo van Gelder (voorzitter SGP Barendrecht) merkt op: “Wij blijven twee zelfstandige partijen op landelijk niveau, maar we zijn dankbaar dat we in Barendrecht opnieuw gaan samenwerken. Samen aan de slag voor Barendrecht!” Anton de Jong (voorzitter ChristenUnie Barendrecht) geeft aan “De samenwerking is al jaren goed en er is eensgezindheid binnen de fractie. We gaan voor een rechtvaardiger Barendrecht, waar oog is voor iedereen.”
De SGP-ChristenUnie heeft het thema 'Goede dienstverlening aan de burger' hoog op de agenda staan. Barendrechters hebben aangegeven dit thema een belangrijk onderwerp te vinden en ook de fractie kan zich daar helemaal in vinden. “Vanuit een christelijke levensovertuiging vinden wij het belangrijk dat de overheid dichtbij de burger staat” merkt Anton de Jong op. “Een van de speerpunten voor komende verkiezingen is: Tot uw dienst!” aldus Theo van Gelder. “Vanuit het gemeentehuis wordt in Barendrecht vorm gegeven aan een dienstbare overheid. Wij willen ons de komende jaren daar samen voor inzetten.” Er is daarom besloten om de verkiezingscampagne te voeren onder de slogan “Christelijk, Betrouwbaar, Betrokken”.


Lokale politici in BAR-Talk

BARENDRECHT - Reshma Roopram, Lennart van der Linden en Florian Pronk zijn op woensdag 9 februari te gast in de talkshow BAR-Talk in Het Kruisounr. Ze kregen afgelopen jaar vanwege uiteenlopende redenen landelijke bekendheid.
Reshma Roopram is wethouder en stelde zich dit jaar kandidaat als landelijk voorzitter van de Partij van de Arbeid. Na een uitgebreide campagne legde ze het af tegen Esther Mirjam Sent. Daarnaast was Roopram te zien in een aflevering van het tv-programma ‘Het Mooiste Meisje van de Klas'.
Lennart van der Linden is oud-wethouder en fractievoorzitter van Echt Voor Barendrecht. Afgelopen jaar vond hij zich plots in de schijnwerpers als tijdelijk voorzitter van Forum voor Democratie. Ook trad hij toe tot de Eerste Kamer. Momenteel is hij daarin actief namens de Fractie Nanninga.
Florian Pronk is sinds 2017 politiek actief voor de jongerentak van de SGP in Barendrecht. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen trok hij landelijke aandacht door met een lelijke eend heel Nederland door te reizen en politieke video's te produceren. Met zijn activiteiten bereikt hij als ‘refo-YouTuber' tienduizenden gelovige jongeren in Nederland.
Voor kaarten en meer informatie: www.bar-talk.nl.

Florian Pronk (foto: Cees van der Wal)