Kerstspeurtocht in Heerjansdam

HEERJANSDAM – In Heerjansdam hangen veel lichtjes in tuinen en zijn er versierde ramen. Via www.heerjansdames.nl kan een overzicht worden uitgedraaid van alle adressen die meedoen.
Op de deelnemende adressen hangt een figuur of een letter. Wie alle figuren of letters telt en op het scoreformulier zet, maakt kans op een leuke prijs. Tot zondag 2 januari kun kan iedereen meedoen. “Lekker buiten genieten van de vele kerstlichtjes!”, zeggen de Heerjansdames die de kerstspeurtocht hebben georganiseerd.

Huisartsen zitten vol

BARENDRECHT - Er moet meer gedaan worden om het huisartsentekort in Barendrecht op te lossen. De gemeenteraad stemde dinsdag met algemene stemmen in met een motie van die strekking. Indiener Richard Carlebeur (EVB) voerde aan dat er nu bij 92,9 procent van de huisartsen een patiëntenstop is.
Wethouder Reshma Roopram (zorg, PvdA) ziet de motie als steun voor haar beleid. Maar ze merkte wel op dat mensen die geen huisarts kunnen vinden, bij hun zorgverzekeraar moeten zijn. Roopram wil beter op de hoogte gehouden worden van de problemen die huisartsen hebben met het krijgen van toestemming voor een nieuwe praktijkruimte. Ze overlegt al met de huisartsen. "Er is nog nooit eerder zoveel contact geweest met de huisartsen als in mijn periode als wethouder.”