Wethouder Tanja de Jonge kwam helpen. (foto: Ingmar Timmer)
Wethouder Tanja de Jonge kwam helpen. (foto: Ingmar Timmer) Foto: Ingmar Timmer FOTOGRAFIE

Herinrichting van Middeldijkerplein is gereed

BARENDRECHT- Het Middeldijkerplein heeft nieuwe beplanting. Hiermee is de herinrichting van het plein afgerond. Wethouder Tanja de Jonge was vanmorgen aanwezig om te helpen bij het planten van bomen in de nieuwe plantvakken.
Wethouder de Jonge: "Het ontwerp is met input van veel bewoners en betrokkenen gemaakt. Een open uitstraling vanuit de gebouwen naar het plein, meer ‘kleur en fleur' en een groter aanbod van bankjes waren enkele wensen. Sinds het begin van dit jaar is hard gewerkt om het Middeldijkerplein nog aantrekkelijker te maken. Met de nieuwe beplanting is de metamorfose nu klaar."
Eerder dit jaar is het Middeldijkerplein op verschillende punten verbeterd. De zwarte bestrating tussen de rijbaan en de gebouwen is opgehoogd en voorzien van plantvakken. Hier omheen zijn betonnen randen gemaakt waarop zitplaatsen zijn geplaatst.
Het plein is klimaatbestendiger gemaakt. De stenen door plantvakken vervangen. Dit moet zorgen voor een aangenamere temperatuur op warme dagen. De inrichting sluit ook aan op de uitstraling van de gevels rondom het Middeldijkerplein en de functies die er zijn. De plantvakken omlijsten de buitenruimtes voor de gebouwen.
In het voorjaar hoopt de gemeente alsnog een feestelijke opening te houden van het plein en het wijkcentrum.