Deelnemers ontvangen de opdracht voor het delen van het licht. (foto: Marijke Roodnat)
Deelnemers ontvangen de opdracht voor het delen van het licht. (foto: Marijke Roodnat) Foto:

Kinderen op pad voor KerstChallenge

BARENDRECHT – Zaterdag 18 december namen ruim 20 kinderen deel aan de KerstChallenge georganiseerd vanuit het jeugdwerk van wijkgemeente Carnisse Haven dat meedeed aan de landelijke activiteit van de Protestantse Kerk Nederland met als thema ‘Geef Licht’.

De deelnemers gingen in kleine groepjes via een tijdslot vanaf de parkeerplaats bij Carnisse Haven uiteen. Zij volgden een route in  de wijk Meerwede. Negen posten werden bemand door vrijwilligers.
Afhankelijk van de keuze bij de eerste post gingen ze op weg. Langs het luxe pad of richting de woestijn. Bij de volgende post moesten de kinderen aangeven of ze eerlijk of vals wilden spelen. Dit had ook weer gevolg voor hun route. Zo passeerde ieder groepje vier posten waar zij een puzzel moesten oplossen, geboortebericht schrijven of blauwe muisjes uitsorteren en tellen (die van de beschuit met muisjes). Bij een luxe kerst kregen ze een kaarslichtje. Kozen ze voor de niet luxe kant dan wandelden ze naar een volgende locatie waar ze - via een foto met verhaal - één van de vier gevluchte kinderen ontmoetten waarbij ze een lichtje moesten achterlaten. Bij terugkomst werden ze onthaald met warme chocomel en wat lekkers en stond er een vuurkorf om de handen te warmen.
Tot slot ontvingen de kinderen een flyer voor de kerstfilm ‘Terug naar Nazareth 2.0' (beschikbaar op het YouTube kanaal van Hart voor Barendrecht), een ingepakt glazen waxinelichthouder met kaarsje en een blanco kaartje. De opdracht luidde: schrijf thuis een naam op het kaartje of een boodschap en bedenk aan wie jij ‘licht brengt in het duister'.