Snellere afhandeling aanvragen voor WMO

BARENDRECHT – Er worden maatregelen genomen om de wachtlijsten bij de WMO te verkorten. Sinds juni nemen de wachtlijsten daar toe. Op een aantal manieren wordt nu geprobeerd om de wachttijd voor mensen die wachten op een voorziening, terug te dringen. Dat schrijft burgemeester Veldhuijzen aan de gemeenteraad.
Door de wachtlijsten moesten mensen soms twee maanden op hulp of ondersteuning wachten. Een voorbeeld hiervan is een beginnend dementerende oudere die niet zelfstandig thuis kan blijven wonen, maar die door de wachtlijsten nog geen plek op de dagbesteding heeft.
Sinds deze week ontvangen mensen die op de wachtlijst staan, direct na een lichte toetsing hulp en ondersteuning, passend bij de melding. Dit kan niet bij aanvragen voor vervoer, woonvoorzieningen en hulpmiddelen.
Op basis van een lichte toetsing wordt voor maximaal zes maanden huishoudelijke hulp, dagbesteding of begeleiding aan inwoners toegekend die op 1 december op de wachtlijst stonden.
Om dit mogelijk te maken wordt personeel ingehuurd.


Gezondheidsspreekuur ook in 2022

BARENDRECHT - In het najaar van 2021 zijn KijkopWelzijn en Aafje een gezamenlijk gezondheidsspreekuur gestart.

Tijdens dit spreekuur kunnen inwoners zonder afspraak, vragen stellen en advies vragen over hun welzijn en gezondheid. Zo kan men er terecht voor een bloeddrukmeting, dieet advies, maar ook voor vragen omtrent eenzaamheid, mantelzorgondersteuning of vragen over indicaties.
Tijdens het spreekuur is een ouderenadviseur van KijkopWelzijn en een wijkverpleegkundige van Aafje aanwezig.

De spreekuren vinden plaats op maandag in het Dienstencentrum, Windsingel 166 van 15.30 uur tot 16.30 uur op de volgende data:
10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei en 13 juni.
Op donderdagen vindt het spreekuur plaats in Bibliotheek ’T Plein, Middeldijkerplein 248 van 15 tot 16 uur op de volgende data:
27 januari, 14 februari, 31 maart, 28 april, 26 mei en 30 juni.


Overval op Kruidvat 

REGIO - Zaterdag rond 20.20 uur kregen medewerkers van de Kruidvat aan de Hof van Portland in de Albrandswaardse wijk Portland de schrik van hun leven. Ze werden overvallen, bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden.  De overvallers gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag.