Voorstel op komst voor stilstaande klok

BARENDRECHT – Zowel wethouder Cees Schaap (VVD) als raadslid Dick Heijboer (EVB) willen met een oplossing komen voor de stilstaande klok op het Middeldijkerplein.
Heijboer stelde dinsdag in de gemeenteraad vragen over het uurwerk. In 2006 is aan het Middeldijkerplein een woontoren gebouwd met daarin twee uurwerken. De gemeente heeft tot nu toe de stroomrekening betaald. Maar de gemeente weigert het onderhoud te betalen. Dat zou een taak zijn van de vereniging van eigenaren. Dit bestrijdt dit. Inmiddels staan één klok stil en kwam er vorig jaar een wijzer naar beneden. De gemeente wil stoppen met het betalen van de stroomrekening.
Volgens Dick Heijboer gaat het om een ‘verwaarloosd aanzicht’. Er zou voor gezorgd moeten worden dat de klok behouden blijft.

Wethouder Schaap stelt dat de klok eigendom is van de vereniging van eigenaren. De gemeente wil nog twee jaar de energierekening betalen. Ook voor de klok die stil staat. Hij wil wel voor eind 2023 met de bewoners tot een oplossing komen.
Ook Dick Heijboer wil met een voorstel voor een oplossing komen. Hij belooft dat het er snel is. Hij vroeg de wethouder om medewerking, zodat het nog op 22 februari door de gemeenteraad besproken kan worden. Schaap zegde toe het tijdig te bespreken met het college.

Nieuwe website KBO

BARENDRECHT - KBO Barendrecht wil ouderen helpen om ‘blijmoedig ouder te worden'. Maar dat is op dit moment niet eenvoudig.
"Helaas kunnen door Corona niet veel verenigingsactiviteiten doorgaan. Dit geeft ons wel de kans om aan de toekomst van de vereniging te werken en zo de vereniging aantrekkelijker te maken”, zegt bestuurslid Engelien van Ewijk-Laurens.
"Op 15 december is hiervoor een belangrijke stap gezet met het beschikbaar komen van onze nieuwe website, hier kunnen we beter nieuws en activiteiten delen.”
www.kbozuidholland.nl/afdelingen/barendrecht/