Top2000 kerkdienst afgelast

BARENDRECHT - De Top 2000 dienst die op zondag 9 januari zou worden gehouden in de Bethelkerk, gaat niet door. Dit in verband met de coronaregels.  

Reacties op komst noodopvang

BARENDRECHT – Het besluit van burgemeester Govert Veldhuijzen om tijdelijke opvang voor vluchtelingen mogelijk te maken aan de Zuider Carnisseweg heeft tot uiteenlopende reacties geleid.

Op sociale media werd direct verondersteld dat er door de opvang onveiligheid ontstaat.
Echt voor Barendrecht (EVB) is wil in januari een debat met de burgemeester. “EVB is kritisch op de besluitvorming, die veel vragen oproept. En teleurgesteld dat de burgemeester de gemeenteraad hier niet actief bij heeft betrokken. In bijvoorbeeld Enschede en Gorinchem gebeurde dat recent wel. EVB zal de uitwerking van de plannen zorgvuldig bestuderen, verduidelijking vragen en de kwestie in januari aan de orde stellen in een debat.”
Marcel Eichhorn (PvdA) reageert positief. “Blij dat op 10 december 1948 de universele verklaring rechten van de mens zijn getekend. Dit geeft een ieder het recht om er iets van te vinden, maar geeft ons ook de plicht om voor diegene die het nodig heeft voor een veilige plek te zorgen.”

Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl
De Schakel op Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht