De broden werden op 22 december verdeeld.
De broden werden op 22 december verdeeld. Foto:

PvdA Barendrecht houdt kerstbrodenactie

BARENDRECHT - Met de Kerstdagen in het vooruitzicht wil PvdA Barendrecht mensen een hart onder de riem steken met de Kerstbrodenactie. Daarmee zijn alle cliënten van de voedselbank, de ouderen in Elf Ranken, in Borgstede en bij Stichting De Toekomst verblijd met kerstbroden.
De broden zijn op woensdag 22 december overhandigd door lijsttrekker Tina Jakoeb, Ivar Berkman, Savo Haji en wethouder Reshma Roopram. "Het is juist nu belangrijk dat wij aandacht hebben voor elkaar en dat is precies wat wij met deze actie willen bereiken', aldus de PvdA.
"Deze coronacrisis heeft alle inwoners van Barendrecht diep geraakt, met name de minderbedeelden van de samenleving”, constateert de Barendrechtse PvdA. "Denk hierbij aan eenoudergezinnen, alleenstaanden, bijstandsontvangers en laagopgeleiden met een relatief hoog risico op armoede. Daarnaast werden de afgelopen tijd energie, brandstof, voedsel en kleding allemaal duurder. Het is daarom van groot belang dat onze inwoners kunnen rekenen op hulp en ondersteuning vanuit de gemeente, maar ook dat wij als samenleving extra aandacht hebben voor elkaar.”

Wie zelf een idee heeft om kwetsbare inwoners in deze moeilijke tijd te ondersteunen, of wie zelf heeft hulp en ondersteuning heeft kan contact opnemen met
info@pvdabarendrecht.nl.