Drumdocent Arthur Mols is online. (foto Henk Elderson).
Drumdocent Arthur Mols is online. (foto Henk Elderson). Foto:

Online muziekles bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Net als veel andere scholen en bedrijven heeft CultuurLocaal de deuren moeten sluiten door de lockdown. Toch gaan de meeste muzieklessen door, via een online verbinding.

"Muziekles gaat natuurlijk het best als je met de leerling samen bent,” zegt drumdocent Arthur Mols, "zeker bij hele jonge leerlingen of mensen die net begonnen zijn.” Toch heeft hij geen hekel aan het online lesgeven. Vorig seizoen moesten de docenten van CultuurLocaal eraan geloven; het was de enige manier om nog les te kunnen geven tijdens de beperkingen die in maart 2020 werden ingevoerd. Met elkaars hulp lukte het de meeste docenten om dit voor elkaar te krijgen en ook de leerlingen deden hun best om er het beste van te maken.
Toch was iedereen blij toen de 'fysieke' lessen op de leslocaties De Baerne en Riederhof weer door konden gaan. Even was er verslagenheid toen op 19 december de locaties weer dicht moesten. Maar inmiddels is er weer routine in de online lessen. "Ik kan voor leerlingen eenvoudig filmpjes opnemen waarin ik stukken voorspeel. En ik kan de leerlingen thuis zien en horen en aanwijzingen geven. Voor veel leerlingen is het een prima alternatief voor de gewone les. Wel merk ik dat het meer energie kost, zeker als de geluidsverbinding bij een leerling minder goed is. Dus hopelijk gaan we na de kerstvakantie toch weer snel naar de normale lessituatie!”
www.cultuurlocaal.nl