Boostervaccinatie

“Voor mensen van 18 jaar en ouder die als patiënt ingeschreven staan bij Huisartsen Carnisselande-Nguyen is er een Covid-19 boostervaccinatie met vrije inloop van 10 tot 17 uur op woensdag 12 januari 2022 in ‘de Waterpoort’ (ingang aan de Haringwater!).

Neemt u uw ID/paspoort mee en een ingevulde gezondheidsverklaring. Deze kunt u vinden op
www.huisartsencarnisselande.nl of op www.rivm.nl.
Let op: als u niet ingeschreven bent bij Huisartsen Carnisselande-Nguyen kunt u hier helaas geen gebruik van maken. We verzoeken u niet de praktijk hierover te bellen, zodat de reguliere zorg ongestoord kan doorgaan.”

Hong Chau Nguyen en team,
Barendrecht


Minder afval

"Als voorstander van minder afval produceren hebben wij al 35 jaar een compostvat in de tuin en scheiden papier en glas. De vervuiler betaalt? Geen probleem.
Maar......dit nieuwe afvalbeleid lijkt mij verre van logisch. Barendrecht heeft ondergrondse papiercontainers. Toch zijn we sinds kort voor ons papier noodgedwongen en ook tegen de afspraak zoals die er lag in, aangewezen op een blauwe kliko. Niet logisch.
Wij zijn sterk genoeg om een propvolle vuilniszak naar de ondergrondse afvalcontainer te brengen en komen samen met éen zak per week uit. Niet alle inwoners zijn fysiek sterk en maken meer 'klepbewegingen' doordat ze noodgedwongen met kleinere, lichtere zakken naar de ondergrondse moeten lopen.
Ik heb hier vaak bezorgde, meestal oudere, mensen over gesproken tijdens de wijkbezoeken. Hun afvalproductie is minder totaalgewicht per jaar, toch hebben ze meer 'klepbewegingen'. Dat is niet de bedoeling....
Overigens dezelfde mensen die moeite hebben met de gftcocons die zij moeten gebruiken bij flatbewoning. Diverse valpartijen vanwege de onhandige hoogte van de klep die naar buiten klapt, waardoor mensen achteruitdeinzen tot gevolg. Denk aan mensen die slecht ter been zijn of rollator/rolstoelafhankelijk.

Eens met het feit dat we duurzamer moeten leven, maar dit afvalplan is een gemiste kans! Ik hoop dat mensen geen puinhoop van ons dorp gaan maken door de troep op straat te gooien, daar schiet niemand iets mee op. 

Anita van Ewijk,
Barendrecht


Windmolens

"In De Schakel las ik dat er nu al weer net als bij de windmolens aan de Oude Maas maximale inspraak komt voor de burger.
Maar bij de de maximale inspraak aan de Oude Maas bleek dit een groot fiasco omdat er in dit geval diverse gemeenten bij betrokken waren, die naar elkaar verwezen en dan stond je uit ervaring als gewone burger van Barendrecht mooi buitenspel.
In de praktijk is er in feite geen enkele inspraak.
Dat gaat ook nu weer gebeuren met de volgende windmolens vlakbij Rotterdam. Alles is allang achter de schermen geregeld, maar het moet alleen formeel door de politiek via inspraakprocedures voor de wet nog worden geregeld. Dat is verplicht.
Maximale inspraak klinkt leuk voor de verkiezingen.

Inmiddels worden de Europese regels overtreden aan de Oude Maas in verband met de afstand tot de woningen die 10 maal de hoogte van de windmolen moet zijn en dit zeker niet klopt.
Tevens kan de 0 meting als nog plaatsvinden want de windmolens aan de Oude Maas zijn nog niet operationeel.
Tenslotte wens ik u allen een Voorspoedig en Gelukkig en Gezond en vooral een windmolen vrij Barendrecht toe."

A.Stolk,
Barendrecht