Burgemeester: jaarwisseling is goed verlopen

BARENDRECHT – Hoewel politie en brandweer een aantal keer in actie moesten komen, is de jaarwisseling in Barendrecht goed verlopen. Dat schrijft burgemeester Govert Veldhuijzen in een brief aan de gemeenteraad.

Ook in Barendrecht is ondanks het landelijke vuurwerkverbod veel vuurwerk afgestoken. De politie is tijdens de nieuwjaarsnacht een aantal keren op een aantal plaatsen in Barendrecht aanwezig geweest. Dat gebeurde na overlastmeldingen van zwaar vuurwerk aan de Zeeg en de Riedergaarde.

Na een anonieme melding trad de politie op tegen de verkoop van vuurwerk aan de Polsakker in de wijk Vrijheidsakker. Er werd 105 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het ging voornamelijk om illegaal vuurwerk.

Aan de Riederhof, verderop in Carnisselande, werd een vechtpartij tussen jongeren gemeld. Toen de politie arriveerde, werd er niemand aangetroffen.

Brandweer
De brandweer moest tijdens de jaarwisseling acht keer uitrukken. Er was onder meer een autobrand aan het Drontermeer. Deze was al geblust door omstanders.
Een melding van een autobrand aan het Steurwater bleek bij aankomst een afvalbrand te zijn. Naast de nooduitgang van spoortunnel Barendrecht is een toilethokje tot de grond toe afgebrand. De brand is door de brandweer geblust.
Ook bij een brand van de Stoomwals op de rotonde Leedeweg/Stationsweg/Boezemweg is de brandweer ter plaatse geweest. Bij aankomst bleek de schade mee te vallen en heeft de brandweer niet hoeven blussen.
Een bijzonderheid was de brand aan de muurpanelen van het gezondheidscentrum aan de Hoefslag. Ook hier waren omstanders begonnen met het blussen van de brand. Het blussen is bij aankomst door de brandweer overgenomen en inzet gepleegd tot zeker was dat de brand echt uit was. Op pagina 5 van deze krant danken de gebruikers van het gezondheidscentrum de mensen die de brand hebben geblust.

Er zijn nog geen bedragen bekende van de schade die tijdens de jaarwisseling is aangericht.
Lees meer over de jaarwisseling op pagina 3.