Muziekles bij CultuurLocaal.
Muziekles bij CultuurLocaal. Foto:

Rotary steunt muziekles en hospice

BARENDRECHT – Rotary club Barendrecht steunt CultuurLocaal en Hospice de Reiziger. Beide doelen ontvangen 2000 euro. Het geld is ingezameld met een wijnproeverij.
Jaarlijks organiseert Rotary club Barendrecht een wijnproeverij waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan lokale doelen. Voor het tweede jaar moest de ‘proeverij' online plaatsvinden.
Desondanks mocht de organisatie zich verheugen in een groot aantal bestellingen en daardoor konden dit jaar zowel het Hospice als de muziekschool rekenen op een flinke donatie.
Daarnaast is een lunch-/dinerbon voor twee personen verloot onder alle kopers. De winnaar is inmiddels geïnformeerd.
Rotary club Barendrecht bestaat ruim twintig jaar en heeft circa 25 leden uit uiteenlopende beroepsgroepen. De leden hebben zich ten doel gesteld projecten te realiseren die de (lokale) gemeenschap dienen, in het bijzonder mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. De club was betrokken bij de oprichting van het hospice en ondersteunt nu ook financieel het project Méér Muziek in de Klas dat door CultuurLocaal uitgevoerd gaat worden. Met dit project wordt muziekonderwijs verankerd in het primair onderwijs in Barendrecht.
www.rotary.nl/barendrecht