Noodopvang op parkeerplaats bij Portland

REGIO – De gemeente Albrandswaard zorgt voor een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers op de Zevenmeet te Rhoon - Portland, beter bekend als parkeerplaats ‘de rode boog’. De opvang biedt plaats aan maximaal 40 mensen en duurt naar verwachting vier maanden.
De regering heeft de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) opgedragen vijfhonderd tijdelijke opvangplaatsen te verzorgen voor asielzoekers. Dit omdat er in Nederland een acuut tekort is ontstaan aan opvangplaatsen. Rotterdam vangt 250 mensen op, de overige 250 worden opgevangen door de gemeenten in de regio, waaronder Barendrecht. Ook Albrandswaard is verplicht een locatie aan te wijzen.
Burgemeester Jolanda de Witte vindt de manier waarop de verplichting vanuit het Rijk aan gemeenten wordt opgelegd onwenselijk: “College en gemeenteraad worden buitenspel gezet met een verplichting die haast willekeurig bij enkele gemeenten lijkt te worden neergelegd. Tegelijkertijd voel ik de zorg voor de tijdelijke bewoners van de acute noodopvang. Daarom is naar een plek gezocht die geschikt is als locatie voor de tijdelijke noodopvang van de gezinnen die we tijdelijk gaan huisvesten."


Tunnel dicht wegens reparatie blusvoorziening

BARENDRECHT - De Heinenoordtunnel (A29) wordt gesloten vanwege werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de tunnel en testen daarvan.
Van vrijdag 7 januari 22 uur tot zaterdag 8 januari 9 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten. Van zaterdag 8 januari 22 uur tot zondag 9 januari 9 uur is de tunnel afgesloten richting Bergen op Zoom.
Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.
Tijdens de afsluitingen worden werkzaamheden uitgevoerd aan de brandblusvoorziening in beide tunnelbuizen. Er wordt onder andere gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Na afloop worden de blusvoorzieningen getest.