Vragen over ventilatie op Barendrechtse scholen

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheid tot het verbeteren van luchtkwaliteit op scholen door het plaatsen van luchtfilters. De partij wil dat het college van B&W onderzoekt of er speciale luchtfilters kunnen worden aangebracht om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Raadslid Nicoline Blankenstein: “Zeker nu COVID-19 een grote rol speelt, is frisse lucht belangrijker dan ooit. Vorig jaar heeft de gemeente een pilot uitgevoerd bij twee Barendrechtse scholen en inmiddels is de luchtkwaliteit flink verbeterd. Maar er kampen in Barendrecht nog altijd een aantal scholen met een slecht binnenklimaat.”

In de gemeente Staphorst hebben basisscholen speciale luchtfilters in hun klaslokalen geplaatst, waarmee zogenoemde aerosolen uit de lucht gefilterd kunnen worden. Na aanschaf van deze apparaten zijn er weinig tot geen besmettingen meer op de scholen.
Op vragen van EVB heeft het college van B&W inmiddels laten weten dat zij positief staat tegenover het verzoek tot aanschaf van dergelijke luchtfilters, meldt EVB. Het college wil echter eerst een onderzoek naar de luchtfilters door de Technische Universiteit Eindhoven afwachten.


Commissie spreekt over snelheidsmetingen

BARENDRECHT - De raadscommissie Ruimte bespreekt op dinsdag 11 januari een rapport met snelheidsmetingen die door EVB zijn verricht.
Raadslid Kevin van Bommel: "In de zomermaanden hebben wij op 32 wegen in Barendrecht snelheden gemeten. Uit deze snelheidsmetingen blijkt dat op 18 van de 32 gemeten wegen 40% van het verkeer te hard rijdt. Op enkele wegen is het gemeten verkeer dat zich wel aan de snelheid houdt zelfs in de minderheid. Wij hebben dit allemaal opgeschreven in een rapport en in oktober aan het college van B&W overhandigd en het is nu tijd voor actie.” Het rapport staat op:
www.echtvoorbarendrecht.nl