Maasstad Ziekenhuis investeert 100 miljoen

REGIO - Goede vooruitzichten, een duidelijke strategie voor de toekomst en positieve resultaten uit het verleden, hebben ervoor gezorgd dat het Maasstad Ziekenhuis een financiering van 100 miljoen toegekend krijgt voor 2021-2025. Het geld gaat onder andere gebruikt worden voor de verbouwing van de Spoedeisende Hulp, de afdelingen Neonatologie en Verloskunde én voor (versnelde) innovaties die noodzakelijk zijn door corona.

Het ziekenhuis verleent steeds meer acute zorg aan vitaal bedreigde patiënten in de regio Rijnmond-Zuid. De ambitie is om dit nog beter en sneller te doen in de toekomst. Een goede samenwerking met onder andere eerstelijnszorg, ambulancedienst, en andere regionale ziekenhuizen is op dit gebied onmisbaar.
Samen met Huisartsenpost Rijnmond wordt integrale spoedzorg mogelijk gemaakt zodat patiënten zo snel en goed mogelijk op de juiste plek behandeld kunnen worden. Voor de optimalisatie van dit proces is het noodzakelijk om een verbouwing op het spoedplein uit te voeren.
Een andere wens van het ziekenhuis is om de gezinsgerichte zorg te verbeteren.  Door de familiekamers te verbouwen, wordt het straks mogelijk dat zieke moeders en hun partners samen met hun zieke baby's in één kamer verblijven.

Aanhouding bij invoer cocaïne

REGIO - De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid heeft op dinsdag 4 januari twee mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn bij de invoer in Nederland van meer dan 4100 kilo cocaïne. Deze partij heeft een handelswaarde van meer dan 300 miljoen euro.
De cocaïne zat verstopt in containers geladen met ananassapconcentraat afkomstig uit Costa Rica. Binnen het betrokken bedrijf is volgens de politie geleidelijk een grote groep medewerkers betrokken geraakt bij de smokkel. Het ging hierbij om een loodsbaas en vorkheftruckchauffeurs.