Nieuwe aanpak van inburgering nieuwkomers

BARENDRECHT – Medewerkers van de BAR-organisatie hebben voortaan al contact met statushouders, voordat die naar Barendrecht verhuizen. Dat is een gevolg van de nieuwe regels voor inburgering. Daarbij speelt de gemeente een grotere rol dan in het vorige (mislukte) stelsel.

Wethouder Nico Bults (D66) legde maandag aan de betrokken raadscommissie de nieuwe werkwijze voor.
Lennart van der Linden (EVB) mist in de werkwijze van de wethouder concrete doelen en ‘bestuurlijke bezieling’.
Volgens wethouder Bults zit er voldoende bezieling in het beleid. "Iedereen die binnenkomt, moeten wij begeleiden. En uiteindelijk zal iedereen volledig mee moeten doen in de maatschappij.” Hoeveel tijd dat kost hangt af van het niveau van de mensen die hier worden geplaatst.
Arie Kooyman (GL) vroeg de wethouder naar de rol van vrijwilligers bij het begeleiden van statushouders. De wethouder verzekerde dat buddy's, mensen van project Goede Buur en andere vrijwilligers bij de opvang betrokken worden. Of er ook volgend jaar geld komt voor Goede Buur, dat is een zaak van het volgende college.
De coalitiepartijen steunen de aanpak van de wethouder. EVB komt wellicht met een amendement. “Wij willen ook visie, actie en resultaten zien”, aldus Lennart van der Linden.

Op pagina 3 vertellen twee vrijwilligers over hun ervaringen met het begeleiden van statushouders. 


BVV wint op Gran Canaria

BARENDRECHT - De voetballers van BVV Barendrecht brachten de afgelopen week door op het Spaanse eiland Gran Canaria en oefenden zaterdag tegen Vecindario, lokale club van de 'Canaria's'. In estadio Eleutorio Valeron in Tablero werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Richard Elzinga.
Het was zaterdag al snel 0-1 toen Qrushinco Rosina op aangeven van Bart Deprez de 0-1 liet aantekenen. Dat was ook de ruststand. Na rust scoorden Romano van der Stoep en Danny Monster.