Leendert Mijnders hangt een bordje met de gewenste openingstijden op.
Leendert Mijnders hangt een bordje met de gewenste openingstijden op. Foto:

SGP-ChristenUnie wil ruimere openingstijden gemeentehuis

BARENDRECHT - SGP-ChristenUnie Barendrecht wil ruimere openingstijden voor de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis van Barendrecht.

De SGP-ChristenUnie heeft het thema 'Goede dienstverlening aan de burger' hoog op de agenda staan. Barendrechters hebben aangegeven dit thema een belangrijk onderwerp te vinden. Ruimere openingstijden van het gemeentehuis met vrije inloop, ook in de avonden horen daar wat de SGP-ChristenUnie betreft helemaal bij.
Om deze wens kracht bij te zetten, hing lijsttrekker Leendert Mijnders afgelopen zaterdag een nieuw bordje met openingstijden op bij het gemeentehuis. Leendert Mijnders geeft hierover aan: "Als Barendrechter ben je voor de dienstverlening van de afdeling Burgerzaken verplicht om een afspraak te maken op het gemeentehuis. De openingstijden van deze afdeling zijn op dit moment heel beperkt. Wij hoorden van diverse mensen, dat ze lang moesten wachten op een afspraak of na enkele dagen alleen terecht konden op tijden dat zij aan het werk waren of de kinderen op school zaten.”
SGP-ChristenUnie Barendrecht wil dat de afdeling Burgerzaken alle werkdagen vrij toegankelijk is vanaf 8:00 uur ‘s ochtends. Op maandag tot en met donderdag zou je dan tot 21:00 uur in de avond terecht moeten kunnen.
Een filmpje over het voorstel voor ruimere openingstijden van het gemeentehuis staat op sgpcubarendrecht.nl .