Volop verkeersborden in de Oude Dorpskern van Barendrecht.
Volop verkeersborden in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Foto:

Nieuwe datum verkiezingsdebat Dorpskern

BARENDRECHT – Door de ontwikkelingen rond corona moet de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht haar jaarvergadering met verkiezingsdebat opnieuw uitstellen. De bijeenkomst wordt nu gehouden op woensdag 23 februari. 

Het is inmiddels traditie dat de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht de lijsttrekkers uitnodigt voor een debat. Ze gaan onder leiding van Jos Vis in debat over twee stellingen.
De eerste stelling is ‘Het Beschermd Dorpsgezicht wordt onvoldoende beschermd'. Bij bouwen of verbouwen wordt momenteel niet gelet op de regels van het beschermd dorpsgezicht. Hoe willen de partijen dat verbeteren?
‘Participatie in de verkeerssituatie en uitgaansoverlast werkt niet' is de tweede stelling. Bestuursleden van de vereniging praten regelmatig met vertegenwoordigers van de gemeente. Maar toch blijft er overlast en is er een woud van verkeersborden ontstaan. Wat willen de partijen daar na de verkiezingen aan doen?
Na het debat licht wijkwethouder Reshma Roopram toe hoe er de komende maanden gewerkt gaat worden aan een toekomstvisie voor de Oude Dorpskern. Er is ook aandacht voor het 25-jarig bestaan van de vereniging.
De bijeenkomst wordt woensdag 23 februari gehouden in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146. Aanvang 20.15 uur. De bijeenkomst is openbaar, wel is er bij de ingang een corona controle.