Vragen over aanbesteding

BARENDRECHT - De aanbestedingsprocedure voor megawindturbines bij Vaanplein in Barendrecht moet over. Dat vindt Echt voor Barendrecht (EVB).
Adviesbureau Pondera heeft haar werk voor de gemeente Barendrecht gestaakt vanwege de schijn van belangenverstrengeling. Het bureau adviseerde zowel de gemeente als de winnaar van de aanbesteding.
EVB wil van wethouder Tanja de Jonge (GL) de absolute garantie dat de aanbestedingsprocedure eerlijk is verlopen. En zo niet, dat deze over wordt gedaan. Fractievoorzitter Lennart van der Linden wijst er op dat winnaars Statkraft en Pondera mogelijk beschikten over unieke informatie die Pondera had als belangrijkste windturbine adviseur van Barendrecht. Hij denkt dat andere marktpartijen voor 17 januari bezwaar aan zullen tekenen tegen de gang van zaken. En vraagt de gemeente om dat voor zijn.
Van der Linden: "Er moet grondig onderzoek naar deze gang van zaken komen en zo lang dat loopt, moet de gunning van deze aanbesteding worden aanhouden. Misschien moet de hele aanbesteding wel over worden gedaan.” De aanbesteding werd overigens niet door de gemeente uitgeschreven, maar door Staatsbosbeheer en het recreatieschap.