Tijdelijke opvang (1)

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen is onaangenaam verrast door het bericht dat er geen juridische basis blijkt te zijn om noodopvang voor asielzoekers af te dwingen. Zijn reactie staat op pagina 5. 

Tijdelijke
opvang (2)

BARENDRECHT - De aanwijzing voor de regio Rotterdam om tijdelijke noodopvang te bieden aan asielzoekers en statushouders, kent geen wettelijke grondslag. Dat werd deze week duidelijk naar aanleiding van vragen in de Tweede Kamer.
Barendrecht stelde het parkeerterrein aan de Zuider Carnisseweg beschikbaar voor de opvang. VVD-gemeenteraadslid Jacinta Floor wil van het college weten welke invloed de nieuwe informatie heeft op dat besluit.

Tijdelijke
opvang (3)

BARENDRECHT – Vragen die EVB in december heeft gesteld over de opvang van vluchtelingen, zijn door het college niet openbaar gemaakt op de website van de gemeente. De antwoorden die de burgemeester heeft gegeven, zijn daar evenmin te zien. Raadslid Jonathan Vrijman heeft de burgemeester om uitleg gevraagd. 

Tijdelijke
opvang (4)

REGIO - De gemeente Albrandswaard schort de medewerking aan de acute noodopvang van asielzoekers op. Dat heeft burgemeester Jolanda de Witte laten weten. Met dit besluit is ook de aanwijzing van de parkeerplaats De Rode Boog in Rhoon als opvanglocatie ingetrokken. Volgens de gemeente is er geen juridische basis voor de aanwijzing aan de regio Rotterdam voor het opvangen van 500 vluchtelingen door middel van noodopvang.