Meer ruimte nodig voor middenstand

BARENDRECHT - "De huidige lockdown is voor veel winkeliers en kleine zelfstandigen in Barendrecht niet meer vol te houden", dat stelde wethouder Arnoud Proos (SGP - CU) woensdag in een bericht op Twitter. "Regels zijn regels, maar het kabinet moet onze lokale middenstand ècht meer ruimte geven om veilig winkelen mogelijk te maken", aldus Proos.

HARC-team onderschept cocaïne

REGIO - In 2021 heeft het Hit and Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie in Rotterdam, in totaal 72.808 kilo cocaïne onderschept.
Op basis van de inbeslaggenomen partijen drugs is het HARC-team in totaal 194 keer een onderzoek gestart. Dit leverde 62 aanhoudingen op. De straatwaarde van de in beslag genomen cocaïne is ruim 5 miljard euro.
In februari trof het HARC-team na een intensieve samenwerking met de Britse National Crime Agency ruim 1500 kilo heroïne aan in een container. Dit was de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland.

Koelcontainers met bananen blijven populair als verstopplek, maar er werd ook een partij cocaïne gevonden in een geïmporteerde camper.