De nieuwe buurtbus bij halte 't Vlak.
De nieuwe buurtbus bij halte 't Vlak. Foto:

Nieuwe buurtbus naar Heinenoord

BARENDRECHT– Dankzij de vrijwilligers van de buurtbusvereniging, rijdt sinds maandag 10 januari buurtbuslijn 716 heen en weer tussen het centrum van Barendrecht, busstation Heinenoord en het bedrijventerrein aan de Boonsweg. Daar is ook een crematorium gevestigd.

Deze buslijn vervangt buslijn 680, die tot september 2021 reed. De nieuwe buslijn rijdt van maandag tot en met vrijdag ieder uur, ongeveer tussen 8 en 18 uur. Het is een 8-persoonsbus, zonder staplaatsen. In de bus is een mondkapje verplicht. Bekijk de dienstregeling en route op www.connexxion.nl.
Wethouder Peter Luijendijk (verkeer, CDA) is blij met de nieuwe buurtbus: "Deze buslijn is een uitkomst voor scholieren en onderwijspersoneel van de campus Lagewei, Barendrechters die op het bedrijventerrein aan de Boonsweg in Heinenoord werken of die via het busstation Heinenoord aan de Reedijk over willen stappen op andere buslijnen van Connexxion.”
Wethouder Peter Luijendijk bedankt de ongeveer 20 vrijwilligers die de buslijn bemensen. 'Zonder hen was dit niet gelukt.”
Wie vrijwilliger wil wordenbij de buurtbus, kan een mailsturen naar busheinenoord@
hotmail.com.