Zorgen voor onze dieren

"Op OZHW Groen College en MBO Lentiz hebben we voor onze lessen dierenverzorging een aantal gezelschapsdieren. Deze dieren worden gebruikt om onze leerlingen verantwoordelijk te maken voor het voeren, de gezondheid en de welzijn van deze in hun omgeving.
Gedurende het schooljaar komen onze dieren niets tekort. Tijdens lessen is er voldoende gelegenheid om de dieren water en voer te geven en om de hokken te verschonen.
Echter in de vakantieperiode is het moeilijk om een passend rooster te maken wat in de behoefte van onze kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, slangen en vissen voorziet.
(MBO-)leerlingen en docenten moeten tijdens vakanties regelmatig, in hun vrije tijd, naar school komen voor de zorg van onze dieren.
Voor de komende periode/vakantie(s) zijn wij op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het voeren van onze dieren in de vakantieperiode. Wij denken hierbij aan vrijwilligers en organisaties die zich op de één of andere manier kunnen helpen

Wil (of kun) jij ons helpen bij het voeren van de dieren in de vakantieperiode(n)? Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met maikel.vandervelden@ozhw.nl.

Als we samen voor ‘onze’ dieren gaan zorgen, dan doen we dat in goed overleg en maken we samen afspraken."

Maikel van der Velden,
Docent groene vakken & Biologie,
OZHW Groen College,
Barendrecht


AutoMaatje

"ANWB AutoMaatje, een mooi initiatief waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners uit Barendrecht tegen een kleine vergoeding naar nuttige bezoeken brengen en ook naar gezellige uitjes brengen. Ook in 2022 staat het enthousiaste team van AutoMaatje weer voor u klaar.
Het vervoer beperkt zich niet tot ritjes naar de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut, maar ook naar sociale bestemmingen als verjaardagen, de kapper, de (super)markt of een bezoek aan een vriend of vriendin waar u al een tijdje niet naar toe heeft kunnen gaan. De vrijwillige chauffeurs staan voor u klaar en brengen u waarheen u maar wil.
Verschillende locaties binnen Barendrecht openen na een aantal weken dat ze gesloten waren, weer hun deuren voor activiteiten. O.a. het Dienstencentrum aan de Windsingel is weer open en biedt verschillende leuke activiteiten aan.
Lijkt het u leuk om deel te nemen aan een activiteit of heeft u een andere (medische) afspraak waar u naartoe moet, maar niet weet hoe u er moet komen, AutoMaatje kunt u er brengen en wanneer nodig weer thuis brengen.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.
Bij KijkopWelzijn zit op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur een team vrijwilligers klaar om de verzoeken van inwoners van Barendrecht aan te nemen. Voor informatie of om een rit aan te vragen, kan men bellen naar 0180-626400 of mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl"

Marlies Burger,
Projectleider AutoMaatje,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.