Singer-songwriter Oliver Pesch.
Singer-songwriter Oliver Pesch. Foto:

‘Muziek voelt als thuiskomen'

BARENDRECHT - Singer-songwriter Oliver Pesch brengt dit jaar zijn debuutalbum uit. De eerste single verschijnt op vrijdag 28 januari.

De 24-jarige Oliver groeide op in Barendrecht. “Barendrecht is mijn geboorteplaats waar ik ben opgegroeid en heb gewoond tot mijn 16e”, vertelt hij. “Ik heb op de Schaepmanschool gezeten en ben uiteindelijk als jonge muzikant aangenomen op de Rockacademie in Tilburg. Dat gebeurde in het zelfde jaar als bijvoorbeeld Flemming en Duncan Laurence. Toen ben ik ook gelijk verhuisd naar Tilburg.”

Oliver is Barendrecht bepaald niet vergeten. “Op mijn zolderkamertje op de Binnenlandse Baan 90 heb ik mijn eerste liedjes geschreven en bij ToBe heb ik jaren lang les gehad, Barendrecht zit nog altijd in mijn hart en ik kom er al te graag nog langs.”

Vanaf zijn prilste jeugd kruipt Oliver in de muziek. Het beschermt hem en geeft hem een gevoel van veiligheid en vrijheid. Voor Oliver voelt muziek als thuiskomen.
In 2011 betreedt hij vastberaden de live-podia met een droom om op het podium te eindigen. De urgentie van een muzikant in hart en nieren, gecombineerd met de wilskracht om zijn meest persoonlijke verhalen met zijn publiek te willen delen. Verpakt in songs die qua stijl variëren, maar als gemene deler een mix zijn van de oude en moderne Amerikaanse westcoastsound.

“Mijn muziek is vooral gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en observaties. Of die nou de werkelijkheid zijn of niet is per lied verschillend. Ik hou ervan om in elk geval veel hoeken van mijn fantasie op te zoeken en alles bespreekbaar te laten”, legt Oliver uit. 

Dit jaar presenteert Oliver Pesch zijn debuutalbum ‘Kid With The Dice’ waarop alles samenkomt wat hem drijft in de muziek. Elf frisse, kritisch uitgedachte songs, toegankelijk en overtuigend. Geïnspireerd op de oude meesters Jackson Browne en James Taylor en de eigentijdse muzikanten Cass McCombs, Madison Cunningham en Blake Mills. Maar ‘Kid With The Dice’ is vooral een album van Oliver Pesch zelf.

“Het belooft een mooi album te worden”, zegt Oliver. “Het is opgenomen met Dave Menkehorst, de huidige producer van Hennie Vrienten en met veel toffe muzikanten die meespelen zoals Bertolf, mijn jeugd idool en een gerenommeerd muzikant voor de Nederlandse americana liefhebber.”

Het album komt aan het begin van de zomer uit op cd en voor de liefhebbers ook op lp.

De single is vanaf 28 januari te beluisteren op alle online platforms, zoals Spotify, Apple Music en Deezer.

www.Oliver-Pesch.com