Voordeel door variabel tarief

BARENDRECHT – De gemeente kan door de invoering van het variabel tarief voor het huisvuil 150.000 euro besparen op de verwerkingskosten. Dat schrijft wethouder Cees Schaap (VVD) aan de gemeenteraad.
Uit cijfers bij andere gemeenten blijkt dat mensen na de invoering van het variabel tarief hun huisvuil beter gaan scheiden. Er wordt meer papier, karton en GFT in de daarvoor bestemde bakken gedaan. De hoeveelheid restafval neemt daardoor af. De verwerking van restafval is duur, zodat dit een besparing oplevert. Volgens de wethouder is hiermee al rekening gehouden in de hoogte van de afvalstoffenheffing.

Vragen over Graaf van Portland

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Arie Kooijman (GL) heeft vragen gesteld aan het college over het plan voor de bouw van horecagelegenheid Graaf van Portland.
Het horecabedrijf zou gebouwd moeten worden in het stiltegebied langs de Koedood, op het grondgebied van Albrandswaard. De omwonenden wonen in Barendrecht. Ook de ontsluiting vindt plaats via Barendrecht.
Op 6 juli heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen tegen het bouwplan. In Albrandswaard loopt de procedure nog steeds. Kooijman wil weten welk contact er is geweest tussen de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard. Ook vraagt hij in welke fase de besluitvorming zich bevindt en hoe de belangen van Barendrecht en haar inwoners daarin worden meegenomen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel in je postbus:
www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden