In de maling genomen?

"In de prospectus 'Het Buijtenland dicht bij' in de brievenbus ontvangen op 20 januari, staat Graaf van Portland al ingevuld dat deze er komt. Volgens mij moet het nog in de gemeenteraad van Albrandswaard besproken worden.
Bij 'hoe ziet de toekomst er uit' praat men over een oase van rust. Maar als men toestemt met de horeca Graaf van Portland, wat een oppervlakte van 1,5 voetbalveld is , is de oase van rust ver te zoeken. Ook kleinschalig is een woord dat geen recht doet aan de grote van oppervlakte van het project. Ook niet het ingeschatte aantal bezoekers wijst op een rust gevende omgeving. Dit zal zeker de komst van vele dieren beïnvloeden.
Ook komen er als het aan de gemeenteraad van Albrandswaard ligt nog twee horecagelegenheden bij, buiten Graaf van Portland. Als deze net zo kleinschalig en rustig als Graaf van Portland worden, is de rust in het stilte gebied voorbij.
Zonder overbodige horeca kunnen mensen best genieten van de natuur in het Buijtenland.

In de aanhef (Voorblad) staat dat het Buijtenland van Rhoon een uniek gebied is in een oase van rust vlakbij de stad Rotterdam. De natte natuur is weggestemd door vele partijen, om een mooi natuurgebied te behouden. Mijns inziens gaan we de natuur kapot maken door grote horeca gelegenheden toe te staan om zich daar te vestigen.

Hopelijk ziet de gemeenteraad van Albrandswaard in, dat door toestemming te verlenen het stilte natuurgebied zo om zeep wordt geholpen."

J. Delmee,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.

Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Brom- en snorfietsers gecontroleerd

BARENDRECHT – De politie heeft vrijdagmiddag 21 januari brom- en snorfietsers gecontroleerd.
Tijdens de actie werden dertig bestuurders gecontroleerd. Ze waren allemaal in het bezit van een rijbewijs. Wel werd er twee maal een bon uitgeschreven voor rijden op het fietspad en één keer voor een te hoge snelheid.