Oihana Aristizabal Puga en Lineke Lever. (foto: M. Gaymans)
Oihana Aristizabal Puga en Lineke Lever. (foto: M. Gaymans) Foto:

Muziek rond echtpaar Manet in de Dorpskerk

BARENDRECHT – Stichting Barendrecht Klassiek houdt op zondag 6 februari om 12.30 uur weer een concert in de Dorpskerk. Oihana Aristizabal Puga (cello) en Lineke Lever ( piano) brengen dan een programma rond Suzanne en Edouard Manet, wat gebaseerd is op historische feiten. Zij nemen hun publiek mee in deze geschiedenis aan de hand van muziek en beeld en spelen werken van Wagner, Liszt, Offenbach, Fauré en Leenhoff.

De van origine Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Ze verkennen als duo altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. De afgelopen jaren hebben ze o.a. programma’s gemaakt over Jeroen Bosch (herdenkingsjaar 2016), over (het einde van) de Eerste Wereldoorlog (herdenkingsjaar 2018) en nu over Suzanne Leenhoff, pianiste én de Nederlandse vrouw van kunstenaar Edouard Manet.

De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Een coronatoegangsbewijs is vereist. Vooraf is er helaas geen koffie en thee, dit in verband metcorona. Het programma heeft geen pauze en duurt ongeveer een uur. Meer en vooral actuele informatie is te vinden op www.barendrechtklassiek.nl.