Ensemble Larenkamp aan de slag tijdens de eerste repetitie van 2022 in Barendrecht. (foto Henk Elderson).
Ensemble Larenkamp aan de slag tijdens de eerste repetitie van 2022 in Barendrecht. (foto Henk Elderson). Foto:

Ensemble verhuisd naar Barendrecht

BARENDRECHT - Barendrecht heeft er een nieuw muziekgezelschap bij. Het Ensemble Larenkamp is verhuisd van Rotterdam Zuid naar De Baerne.

Ensemble Larenkamp bestaat al sinds 1977. Het begon als een samenspel-orkest voor leerlingen van de Rotterdamse Muziek- en Dansschool en dankt zijn naam aan de locatie waar de repetities plaatsvonden: gebouw De Larenkamp in Rotterdam Zuidwijk. In de loop der jaren is, onder leiding van Jaap Seelbach, een vaste groep ontstaan die uitgroeide tot een hechte club muziekliefhebbers. Enkele leden verhuisden naar Brabant en Utrecht, maar blijven nog altijd naar de repetities komen. Regelmatig werd er opgetreden, bijvoorbeeld op het Charlois’ Kunstfestival, in bejaardenhuizen in Rotterdam Zuid, de jaarlijkse koffieconcerten in Landhuis De Oliphant en op het ZomerFeest in Barendrecht.

Vele jaren heeft het ensemble na de sloop van De Larenkamp gerepeteerd in het SKVR gebouw aan de Dalweg. Inmiddels is ook deze locatie niet meer in gebruik. De verhuizing van de SKVR naar de Hillevliet, de parkeerkosten en de stijgende contributie waren aanleiding voor de groep om te kijken of er een toekomst zou kunnen zijn buiten de SKVR. Als coördinator van CultuurLocaal kon Henk Elderson, al vanaf de start lid van Ensemble Larenkamp, simpel onderzoeken of De Baerne een goed alternatief kon zijn. En na een proefrepetitie in november 2021 is het besluit genomen. Op vrijdag 21 januari was de verhuizing een feit.

Ensemble Larenkamp speelt een uitgebreid, gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot musical en van popliedjes tot Klezmer-stukken. De groep telt zo’n tien leden en bevat piano, accordeon, viool, dwarsfluit en gitaar.. Op de repetities wordt serieus gemusiceerd, maar er is ook altijd tijd voor gezelligheid en een praatje.
De groep is blij met de nieuwe repetitielocatie en hoopt snel het Barendrechtse publiek kennis te laten maken met hun muziek, ook in samenwerking met CultuurLocaal.

In de nieuwe omgeving zijn ook nieuwe orkestleden welkom. Ervaren amateurmuzikanten op elk instrument, die redelijk van bladmuziek kunnen spelen kunnen altijd de sfeer eens komen proeven. De repetities zijn om de twee weken op vrijdag tussen 20 en 22 uur.
Voor inlichtingen kan men contact opnemen met
henkelderson@
cultuurlocaal.nl


Maak kans op vrijkaarten voor talkshow BAR-talk

BARENDRECHT - De avondvullende talkshow BAR-talk vindt plaats op woensdag 9 februari in Theater het Kruispunt. In de show wordt er letterlijk en figuurlijk een podium geboden aan lokale onderwerpen, initiatieven en artiesten. 

DJ Paul Elstak schuift als hoofdgast aan bij presentator Hans Groenendijk en zal vertellen over zijn carrière, zijn muziek, de gabberscene en het contrast met zijn rustige privéleven, dat zich dus jarenlang in de BAR-regio afspeelde. Ook krijgt hij én het publiek tijdens BAR-Talk een bijzondere muzikale ode te horen uit onverwachte hoek.

Voor muziek zorgt het duo Van Bezemwijk. Ze maken een verrassende mengeling van kleinkunst en nederpop. Vincent van Ewijk en Lex Bezemer verrassen deze avond het publiek met een heel speciaal nummer.

In aanloop naar de verkiezingen besteedt BAR-Talk aandacht aan drie lokale politici uit de BAR-regio, die afgelopen jaar landelijk in de belangstelling stonden. Florian Pronk werd als 'refo-YouTuber' prominent zichtbaar in de landelijke verkiezingscampagne van de SGP, Reshma Roopram was kandidaat-voorzitter voor de PvdA en Lennart van der Linden trad toe tot de Eerste Kamer.
De Vaanbrouwers zijn ook te gast in de show.
Ridderkerker Sanie Patty (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland. Waar at hij de lekkerste hamburger en zal hij kilo's aangekomen zijn?

BAR-talk is op woensdag 9 februari om 20.15 uur in Theater Het Kruispunt. Kaarten zijn te koop via www.bar-talk.nl Kans maken op 2 vrijkaarten? Mail info@bar-talk.nl.

BAR-talk vindt plaats in Het Kruispunt.