Boren voor Borgstede

BARENDRECHT - De nieuwbouw van de nieuwe Noordvleugel van Borgstede is vrijdag 21 januari begonnen. Om de overlast voor de omgeving te beperken, worden er geen palen geslagen. In plaats daarvan worden er palen geboord.

Hup voor slachtoffers toeslagenaffaire

BARENDRECHT – Naar het voorbeeld van de gemeente Rotterdam gaat Barendrecht ouders helpen die het slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire.

De gemeenteraad stemde unaniem in met een motie die was ingediend door Marcel Eichhorn (PvdA). Daarin wordt onder meer gevraagd om een persoonlijke benadering, snel reageren op nieuwe ontwikkelingen en de inzet van de ouders zelf als ervaringsdeskundigen. In Barendrecht heeft de gemeente contact gezocht met 203 gedupeerde gezinnen. Met 27 inwoners is contact gehouden.

“Het doet mij oprecht pijn dat de overheid mensen die aandoet”, reageerde wethouder Nico Bults (D66). “Aan ons nu de schone taak om het vertrouwen terug te winnen.”

Winnie Hofland (fractie Hofland) is zelf slachtoffer van de affaire. Volgens haar heeft gemeente Barendrecht zelf geen goede rol gespeeld met de schuldhulpverlening. Zij wil dat de gemeente excuses maakt naar de betrokken ouders, Volgens wethouder Bults wist de gemeente niet dat de ouders in de problemen waren gekomen door de schuld van de belastingdienst. ‘Daar kan ik geen excuses voor maken.”

Actueel

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl