Petitie voor huisvesting basisschool De Ark

BARENDRECHT – De ouders van leerlingen van basisschool De Ark zijn een petitie gestart. Ze willen goede huisvesting voor de klassen, tijdens de nieuwbouw van de school.

PCPO Barendrecht, de stichting waar CBS De Ark onder valt, zal op 1 februari inspreken bij de raadscommissie Ruimte.
Vorig jaar maart heeft de gemeenteraad besloten dat in 2023 De Ark een nieuw schoolgebouw krijgt. In het besluit is benoemd dat De Ark tijdelijk gehuisvest zal worden in de Tweemaster, terwijl in de bijlage van het besluit juist wordt benoemd dat De Ark tijdelijk in De Rank gehuisvest zal worden. "De uitvoering van het besluit is onmogelijk, omdat De Ark, dat het dubbele aantal leerlingen telt ten opzichte van De Tweemaster, praktisch niet past in het gebouw van De Tweemaster. De Ark is sinds het besluit in gesprek met de Gemeente en OZHW, het bestuur van De Tweemaster, om te zoeken naar een oplossing. Het college heeft afgelopen week besloten dat zij de bijlage van het besluit ter zijde schuiven en niet opnieuw naar de raad wil gaan om deze fout te repareren”, stellen de ouders.
De ouders zijn niet tevreden met de oplossingen die de gemeente heeft voorgesteld, zoals noodlokalen op het schoolplein (geen speelruimte meer), tijdelijke huisvesting in het voormalige gebouw van De Dubbeldekker (vocht, schimmel, slechte ventilatie) en huisvesting in het gebouw van De Wijngaard aan de andere kant van het dorp. De ouders willen tijdelijke huisvesting in De Rank. Er is een petitie gestart om de gemeente te verzoeken het besluit aan te passen:
dearkinderank.petities.nl