Shibashi in MFA Kruidentuin.
Shibashi in MFA Kruidentuin. Foto:

Sportcafé

BARENDRECHT – Vandaag, donderdag 27 januari, tussen 19 en 20 uur ontvangt Jos Vis in zijn programma Sportcafé op Exxact Barendrecht: Selina Balneger. Selina is meervoudig Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen karten. Daarnaast was ook nog twee maal sportvrouw van Barendrecht (2016 en 2018). Aan de telefoon is Marcel Boertien van C.A.V. Energie over kennismaken met atletiek bij C.A.V. Energie.
Tussen 20 en 21 uur is er een aflevering van Podium Vis Extra. Jos ontvangt in dit extra uur Lex Bezemer en Vincent van Ewijk van de Barendrechtse formatie Van Bezemwijk. Vanwege de corona hebben ze lange tijd niet kunnen live kunnen optreden. Vanavond komt daar verandering in.
De techniek van beide uren is in handen van Hans van Hengel.

Cursus Shibashi

BARENDRECHT – Aan de Kruidentuin start een cursus Shibashi.
Shibashi is de meest populaire en snelst groeiende Tai Chi Qigong-stijl in de wereld, met momenteel zo’n 10 miljoen beoefenaars van alle leeftijden. Het is een rustige Tai Chi-routine die bestaat uit 18 verschillende houdingen die gemakkelijk zijn te leren en uit te voeren (ook zittend is mogelijk). Door het samengaan van de juiste ademhalingstechniek met de bewegingen komen lichaam en geest tot ontspanning.
Bij voldoende animo start Agnes Seltenrijch een cursus van 8 lessen. De kosten bedragen 60 euro in totaal. Wie Shibashi een keer wil proberen, kan zich aanmelden voor de gratis kennismakingsles. Deze les is op zaterdag 12 februari van 13 tot 14 uur in de bovenzaal van MFA Kruidentuin, Kruidentuin 6 in Barendrecht.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Sportstichtingrotterdam3@upcmail.nl of bel Agnes op 06-83369562.

Fotografie en 
Kunstbeschouwing

BARENDRECHT - Met de openstelling van de atelierdeuren heeft manager Inge Flohr van KunstCreatief gemerkt dat aankomende cursisten zich hebben gerealiseerd dat aanmelden, en daadwerkelijk lessen volgen, weer mogelijk is.
Om de nieuwe cursisten tegemoet te komen is bij een aantal cursussen de startdatum aangepast. Op deze manier kunnen belangstellenden nu nog inschrijven voor een volledige cursus en missen ze geen enkele informatie. Wie nog een volledige cursus wil volgen bij kunstenaar Joost van der Vleuten kan nog aansluiten bij Fotografie basis, vervolg of gevorderd, of bij kunstenaar Peter Marijnissen voor Kunstbeschouwing-C. Uiteraard is instroming in andere cursussen die al gestart zijn ook mogelijk. Aanmelding en informatie: www.kunstcreatief.nl

Maatje Thuisadministratie en Maatjes Schuldhulp

BARENDRECHT – Voor mensen die moeite hebben om administratie op orde te krijgen of die door een veranderende situatie behoefte hebben aan ondersteuning bij het overzicht op uw financiën, kan KijkopWelzijn hulp bieden.
Bij KijkopWelzijn zijn vrijwilligers actief die kunnen helpen met het bijhouden van de administratie en/of het op orde brengen van financiële vraagstukken. De ondersteuning is gratis. Men wordt deskundig en vertrouwelijk geholpen in het eigen tempo. De Maatjes Thuisadministratie helpen bij het op orde brengen van de administratie, zodat de hulpvrager het uiteindelijk zelf kan bijhouden.
KijkopWelzijn heeft ook het project Maatjes Schuldhulp. “Heeft u schulden, waarbij u het overzicht kwijt bent? De Maatjes Schuldhulp helpen u bij het inzichtelijk maken van de schulden, het voorkomen van grotere schulden of het voorbereiden op schuldhulpverlening van de gemeente.”
Neem bij vragen of voor aanmelding contact op met de Vraagwijzerconsulenten via vraagwijzer@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 804. Tijdens een intakegesprek bespreken zij de mogelijkheden om te helpen.

Eigentijdse teken-technieken voor kids/jeugd

BARENDRECHT - Tijdens de teken en schilderlessen voor kinderen en jeugd gaat het al lang niet meer alleen om potloden en papier. Met de moderne technieken leren de kunstenaars van KunstCreatief de kinderen omgaan met diverse technische tekenmogelijkheden.
Naast de traditionele materiaal ontdekkende lessen met bijvoorbeeld, verf, krijt en inkt, wordt er ook gewerkt met 3d pennen en tekentablets. Een smartboard is volgens de kunstenaars-docenten Ruben Maalman en Joeri van den Anker een onmisbaar onderdeel van de lessen.
Aanmelden kan bij KunstCreatief in de Baerne en Waterpoort MFA via www.kunstcreatief.nl, 0657-141044 of info@kunstcreatief.nl

Hardloopcursus bij Antilope

REGIO - Trimclub Antilope in Ridderkerk start op zaterdag 5 februari met een nieuwe 10-weekse hardloopcursus waarin we met beginnende of licht gevorderde hardlopers gaan trainen naar een specifiek doel.
Afhankelijk van de animo wordt gestart met één of twee loopgroepjes en zullen ervaren hardlooptrainers de deelnemers begeleiden naar hun persoonlijke hardloopdoel: bijvoorbeeld het kunnen hardlopen van 5 of 10 kilometer. De trainingen zijn 2 a 3 keer per week vanaf honkbalvereniging De Rowdies aan de Oosterparkweg in Ridderkerk.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar antilope.tc@gmail.com of door het contactformulier in te vullen op de website antilope-tc.nl.
Het inschrijfgeld voor de hardloopcursus bedraagt 20 euro per persoon. Wie daarna besluit om lid te blijven mag tot en met september gratis blijven meetrainen.

Oratorium Vereniging

REGIO - Christelijke Oratorium Vereniging Ridderkerk is weer begonnen met het repeteren. Wie wil meezingen als project lid, of graag eens wil langskomen om de sfeer te proeven, is op afspraak welkom op de wekelijkse repetitieavonden in De Levensbron, Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk op woensdag om 19.45 uur. De repetities duren tot 22 uur. Zie covridderkerk.nl . Aanmelden kan bij Hennie Schreuder, secretaris@covridderkerk.nl of via 06-20923691.