Tsjimmie Klos-de Vries met de levensgrote brief.
Tsjimmie Klos-de Vries met de levensgrote brief. Foto:

EVB zaterdag op bezoek in vier wijken tegelijk

BARENDRECHT - Tot aan de verkiezingen in maart gaat EVB elke week op pad om te horen wat er speelt in de woon- en leefomgeving. Komende zaterdag wordt een flinke uitdaging. Dan bezoekt Echt voor Barendrecht de wijken Bijdorp, Dorpzicht, Noord 1 en Noord 2.
Tussen 10 en 12 uur zal er door raadsleden, bestuur en vele actieve leden – herkenbaar aan de gele jassen - worden aangebeld. De gele EVB-bus staat geparkeerd op het Binnenhof. Ook daar kan men terecht en met leden in gesprek gaan. Dat kan eveneens bij het ondersteuningspunt aan de Boerhaavelaan in Dorpzicht tegenover Yulius.
Vragen kunnen ook op een later tijdstip per e-mail, WhatsApp of telefoon worden gesteld. EVB is voor inwoners bereikbaar via 0180-201020.


Wethouder verrast door kritiek op bureacratie

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft sinds 1 januari de regie bij de inburgering van statushouders in de gemeente. Dinsdag stemde de gemeenteraad in met de manier waarop het college dit wil aanpakken. De hele gemeenteraad drong bij wethouder Bults wel aan op duidelijk meetbare doelen bij de inburgering.

Jonathan Vrijman (EVB) vroeg wethouder Nico Bults (D66) om te reageren op een artikel in De Schakel. Daarin vertelden twee vrijwilligsters dat zij merken dat nieuwkomers in een ‘bureaucratische molen’ terechtkomen. Ook voelen ze zich door de gemeente onvoldoende gehoord.
Wethouder Bults heeft binnenkort een gesprek met de vrijwilligsters. “Ik wil wel eens weten waar ze tegenaan lopen”, zei hij. “Het spijt me als er zo’n signaal komt. Ik heb die signalen nog niet eerder ontvangen. Ik probeer de hand te reiken naar alle vrijwilligers. Dit kwam voor mij als een verrassing.” Bults wil juist vrijwilligers betrekken bij de inburgering.
Wethouder Arnoud Proos (SGP/CU) komt in februari met informatie naar de raad over de huisvesting van statushouders. Maar hij kon daar al op vooruitlopen. “We zijn prima in staat om alle statushouders op te vangen. Ook dankzij het werk van de woningcorporaties.” Proos zoekt wel naar een manier om pieken op te vangen.


SGP-ChristenUnie stuurt open brief over veiligheid

BARENDRECHT - Om extra aandacht te vragen voor het thema veiligheid, verstuurde raadslid Tsjimmie Klos-de Vries (SGP-CU) zaterdag een levensgrote brief aan de nieuwe Minister van Justitie en Veiligheid: Dilan Yesilgöz-Zegerius.
Tsjimmie Klos-de Vries: "Als inwoner van Barendrecht wil ik graag wonen in een veilige leefomgeving en dat geldt natuurlijk voor alle Barendrechters. De SGP-ChristenUnie zet zich daar graag voor in. Wij versturen deze brief aan de nieuwe Minister om extra aandacht te vragen voor de lokale veiligheid in Barendrecht en om haar uit te nodigen voor een werkbezoek aan onze mooie gemeente.”
De SGP-ChristenUnie wil dat er de komende jaren meer wijkagenten worden ingezet in Barendrecht en dat de vrijwillige brandweer kan blijven bestaan. Tsjimmie Klos-de Vries geeft aan: "Wij willen dat de vrijwillige brandweer in Barendrecht kan blijven bestaan, ook onder nieuwe regelgeving. De levensgrote brief hebben wij gemaakt, zodat deze niet onder op de stapel kan verdwijnen. Wij nodigen de nieuwe Minister van harte uit voor een werkbezoek aan Barendrecht.”