De Jong kandidaat voor Algemeen Belang

HEERJANSDAM - Arnold de Jong staat bij de verkiezingen voor de gemeenteraad van Zwijndrecht op de lijst van Algemeen Belang Zwijndrecht. De Heerjansdammer staat op de vijfde plaats van de lijst.
Lijsttrekker is wederom Fred Loos. “Een lokale partij met een brede basis, geworteld in de lokale samenleving. Met oprechte aandacht luisteren naar inwoners. Iedere dag, niet alleen in verkiezingstijd”, zo omschrijft Loos de missie van zijn partij.

Aanhanger voor afval

BARENDRECHT - Vanaf dinsdag 1 februari start gemeente Barendrecht een proef met gratis gebruik van een aanhangwagen om grof huishoudelijk afval of snoeiafval naar het afvalaanbiedstation te brengen.
Barendrechters met een auto met trekhaak kunnen gratis (maximaal 3 uur) gebruik maken van een aanhangwagen om grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg te brengen naar het afvalaanbiedstation aan de Londen 15. Barendrecht is hiervoor een samenwerking aangegaan met Boedelbak. De proef duurt tot 31 juli.
Inwoners die grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg willen brengen naar het afvalaanbiedstation kunnen tegen betaling van een borg van 75 euro inclusief de kosten van de huur van de aanhangwagen gebruik maken van een aanhangwagen via Boedelbak om deze klus te klaren. Bij het terugbrengen van de aanhangwagen krijgt men dit bedrag minus het huurbedrag direct terugbetaald. Het restant huurbedrag wordt binnen 7 werkdagen teruggestort op de bankrekening van de inwoner. Op www.bar-afvalbeheer.nl/gebruik-gratis-een-aanhangwagen staan alle spelregels.
Bij het afvalaanbiedstation kan grof huishoudelijk afval worden gebracht. Denk aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking of grof snoeiafval. De materialen dienen als grondstoffen voor nieuwe producten.
Inwoners ook nog steeds bellen om snoeiafval een keer per vier weken gratis te laten ophalen.
www.bar-afvalbeheer.nl