Het gebouw van basisschool De Ark wordt vervangen.
Het gebouw van basisschool De Ark wordt vervangen. Foto:

Commissie spreekt over huisvesting De Ark

BARENDRECHT – De klacht over de tijdelijke huisvesting van basisschool De Ark wordt op dinsdag 8 februari besproken door de raadscommissies Ruimte en Samenleving.

Een petitie om De Ark tijdens de nieuwbouw van de school tijdelijk onder te brengen in het gebouw van de Rank, is inmiddels 606 maal ondertekend.
De nieuwbouw van de Ark en de tijdelijke huisvesting van de klassen maakt deel uit van een ‘scholenschuif’, waarbij een aantal scholen is betrokken. Twee scholen voor speciaal onderwijs verhuizen naar het gebouw van Edudelta. Volgens ouders van De Ark wordt hun school geen passende tijdelijke huisvesting geboden.

Op verzoek van EVB is het onderwerp op de agenda van de commissievergadering geplaatst. Er is deze avond ook een inspreker namens de school.
Raadslid Nicoline-Blankenstein (EVB) begrijpt de betrokkenen: “Met de petitie en argumenten geven de betrokkenen van CBS de Ark een sterk signaal af. Ze wijzen op de hoge kosten en ongunstige volgorde van zaken en geven alternatieven. Maar CBS De Ark is niet de enige belanghebbende school. Ook het gebouw van OBS De Tweemaster is in verouderde staat. En zij hebben ook snel recht op een toekomstbestendige accommodatie. Het is van belang dat we de argumenten hieromtrent nog eens goed met elkaar afwegen.

Het CDA vindt dat er duidelijkheid moet komen over de gevolgen van de ‘scholenschuif’. “Een proces rondom scholen en nieuwsbouw is altijd ingewikkeld. In dit geval gaat het om al gemaakte afspraken met De Tweemaster. Onduidelijkheid in de stukken geeft hoop dat het nog anders opgelost kan worden. Hoewel het CDA hecht aan betrouwbaar bestuur vinden wij dat je ook oog moet hebben voor gewijzigde omstandigheden die heroverweging vragen.”

Reactie college

Het college heeft woensdagochtend gereageerd op de petitie. Een bericht daarover staat op pagina 19 van deze krant. 


Kennismaken met
‘dynamic tennis’

BARENDRECHT - Wie goed kan bewegen en spelinzicht heeft, wordt uitgenodigd kennis te maken met ‘dynamic tennis'.
Dynamic tennis is een racketsport voor jong en oud, voor dames en heren. Het gaat om een combinatie van tennis en tafeltennis. Er wordt gespeeld op een veld met de afmetingen van badminton.
Dynamic tennis is licht en toch verrassend dynamisch en wordt gespeeld volgens de tafeltennisregels. Het heeft door de lichte materialen en het relatief kleine speelveld vele mogelijkheden. Het spel wordt gespeeld met een speciaal racket met een kortere handgreep.
De bal weegt minder dan 17 gram en is gemaakt van foammateriaal. Een tennisarm krijg je er niet van, maar wel een goede conditie en dat is mooi meegenomen.
Meespelen kan elke donderdag van 8.45 tot 11.15 uur in Sportzaal de Driesprong, Marijkesingel 20. Meer informatie geeft F. Polder: 06 28311148.