Buren starten petitie tegen luid blaffende hond

BARENDRECHT – Bewoners van de Paulinapolder in de wijk Vrouwenpolder zijn een internet-petitie gestart tegen het luid blaffen van een hond. “We zijn gewoon radeloos”, zegt één van de opstellers, die niet met zijn naam in de krant wil.
Het gaat om een hond die buiten bij een bedrijfspand aan de Augustapolder is geplaatst. “Deze hond blaft dag én nacht en veroorzaakt ondraaglijk veel geluidsoverlast voor de bewoonde omgeving. De eigenaar wil de hond niet weghalen”, staat in de toelichting bij de petitie
(overlastinaugustapolder.
petities.nl).
Volgens de opsteller van de petitie is er contact geweest met de eigenaar van de hond. Sindsdien was de hond soms ’s nachts binnen. “We dachten dat we het opgelost hadden.” Maar tegenwoordig is de hond weer vaker buiten, op zo’n 5 meter van de tuinen van de woningen.
De bewoners willen dat de gemeente ervoor zorgt dat de hond niet meer buiten wordt geplaatst. "Er zijn hier erg veel hondeneigenaren in de straat, maar die houden hun hond binnen en doen een paar keer per dag een ronde. Een hond buiten plaatsen veroorzaakt overlast, dat kan toch niet mogelijk zijn in een woonwijk", aldus een van de bewoners.

Reactie
De hond is eigendom van Burel Peker. Hij heeft de hond sinds september. Volgens hem blaft de hond vooral als er honden in de omgeving blaffen, als er een auto langsrijdt of als er een ambulance met sirene langskomt. 's Avonds gaat de hond in de kennel en blaft hij niet, aldus Peker.
"Vanaf eind november kwam de politie aan de deur. Dat is heel jammer, want er was niemand bij ons langs geweest.” Hij had graag eens koffie gedronken met de klagers om over de zaak te praten.
Peker is verrast dat er nu een petitie is gestart. Eind december heeft hij alsnog aan tafel gezeten met twee buren. Sindsdien hebben ze app-contact. Hij dacht dat de zaak was opgelost.
Het stoort Peker dat er mensen zijn die wegens de blaffende hond nare reviews over zijn bedrijf plaatsen op internet. Hij overweegt om juridische stappen te ondernemen.
De opsteller van de petitie bevestigt dat er negatieve reviews over het bedrijf zijn geplaatst. Hij heeft de betreffende bewoners benaderd. De reviews zijn daarop van internet verwijderd.