Trainen voor Marathon kan bij CAV Energie

BARENDRECHT - Op 10 april wordt de marathon van Rotterdam gehouden.
Om de marathonlopers te helpen bij hun voorbereiding organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie ook in 2022 weer de inmiddels zeer populaire marathon trainingslopen. De eerste twee trainingslopen konden als gevolg van de corona-maatregelen geen doorgang vinden. Gelukkig kunnen onder het regime van de (sedert 26 januari) geldende maatregelen de vier ‘laatste’ trainingslopen alsnog plaatsvinden.
Vanaf de atletiekbaan van atletiekvereniging C.A.V. Energie op het Sportpark De Bongerd zullen de volgende vier lopen van respectievelijk 28,30,32 en 35 kilometer lang plaatsvinden op 6 en 20 februari, 6 en 20 maart.
Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet ‘opgebrand’ zijn voordat de ‘echte race’ moet beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te ‘leren lopen’ in een vast tempo.
De start van iedere trainingsloop vindt vanaf 9.45 uur plaats op de accommodatie van Energie op het Sportpark De Bongerd, Dierensteinweg 10. De kosten voor deelname aan een ‘losse’ loop bedraagt 6,50 euro (meteen inschrijven voor alle vier lopen 20 euro). Bij voorkeur pinnen bij de betaling. Inschrijven kan vanaf 9 uur.
Meer informatie op
www.cavenergie.nl
/trainingslopen
of onder mailadres info@cavenergie.nl 


Badminton voor 50-plus

BARENDRECHT - Badminton Vijftigplussers van Barendrecht en Omgeving is op donderdag weer gestart. Er wordt gespeeld in in Sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein. Dat gebeurt op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur. In dit seizoen is het ook mogelijk (uitgezonderd feestdagen) om elke week te kunnen spelen. De kosten zijn 50 euro voor het badminton seizoen. Meer informatie via 06-20159096.