Heerjansdam verliest van Sparta AV

HEERJANSDAM - Het was lang geleden dat Heerjansdam 1 een wedstrijd speelde, 27 november 2021 de competitiewedstrijd thuis tegen Nieuwenhoorn (2-3 voor de gasten). Afgelopen zaterdag was er dan eindelijk weer een wedstrijd, vriendschappelijk op de Molenwei tegen Sparta AV (2e klasse) en die ging (hoe toevallig) ook met 2-3 verloren. Een tegenvaller voor de thuisclub, maar het was wel een verdiende overwinning voor de Rotterdammers, gezien de eerste helft.
Heerjansdam begon uiterst onwennig en slap aan de wedstrijd. Keeper Yoël van Dalen moest in de 3e minuut al knap redden maar was in de 6e minuut kansloos toen Robin van der Sman voor hen op dook: 0-1. Drie minuten later scoorde Luc Delmee 1-1, na goed doorzetten van Shedwin Martina. Daarna moest Van Dalen nog een aantal keren redden, maar werd hij voor de rust, toch nog twee keer geklopt, 1-2 door Jordi de Zwart, die op slag van de rust ook voor de 1-3 zorgde.
Na de rust ‘stond’ het bij Heerjansdam beter en scoorde Delmee al snel de 2-3. Heerjansdam had na de rust veel meer balbezit dan er voor, met niet al te veel kansen.

Zaterdag 5 februari speelt Heerjansdam weer een oefenwedstrijd, thuis tegen Alexandria’66, aanvang: 12 uur.

Gasten in Sportcafé

BARENDRECHT - Jos Vis spreekt vanavond, donderdag 3 februari tussen 19 en 21 uur, twee mensen in zijn programma Sportcafé op Exxact Barendrecht.
Tussen 19 en 20 uur ontvangt hij Liesbeth van der Jagt. Liesbeth was in 2007 wereldkampioene BMX in de Cruiseklasse 45+ en Sportvrouw van Barendrecht. Tegenwoordig zit Liesbeth op wielrenfiets en fiets ze voor onder andere goede doelen. In het dagelijks leven is Liesbeth leerkracht bij basisschool De Zeppelin.
Verder aan de telefoon Ashley Willemstein van KV Vitesse. Zij kreeg een pluim van de Gemeente Barendrecht, omdat tijdens een korfbalwedstrijd het leven heeft gered van een medespeler.