Lijsttrekker Lendert Mijnders en zijn mede-kandidaten. (Foto: Cees van der Wal)
Lijsttrekker Lendert Mijnders en zijn mede-kandidaten. (Foto: Cees van der Wal) Foto:

SGP-ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma

BARENDRECHT - Op een gezamenlijke bestuursvergadering van de SGP en de ChristenUnie is maandag het verkiezingsprogramma vastgesteld waar de partijen samen de gemeenteraadsverkiezingen mee in gaan.
Het programma heeft de slogan ‘Christelijk, Betrouwbaar, Betrokken' meegekregen. Lijstrekker Leendert Mijnders: "Deze slogan kenmerkt ons DNA. Vanuit een voluit christelijke levensovertuiging zijn we een betrouwbare en stabiele partij. We weten wat we willen, nemen onze politieke verantwoordelijkheid in het huidige college en zijn begaan met de inwoners van Barendrecht. Gezamenlijk met de inwoners willen we werken aan een zorgzaam, veilig, duurzaam en ondernemend Barendrecht.”
In het verkiezingsprogramma komen onderwerpen naar voren waar de SGP-ChristenUnie zich al jaren voor inzet. Zoals extra inzet op armoedebestrijding (gratis OV voor minima en het introduceren van de Rotterdampas), goede dienstverlening aan de burger, het zoveel mogelijk waarborgen van de zondagsrust en goede zorg voor monumenten en buitenruimte.
Ook komen actuele thema's naar voren. Zoals woningbouw, duurzaamheid en zorg. Leendert Mijnders: "Vanuit onze christelijke overtuiging willen we verder werken aan een samenleving, waarin oog is voor elkaar. Wij geloven in een samenleving waarin mensen niet naast, maar met elkaar leven en voor elkaar zorgen.”
sgpcubarendrecht.nl