Het NAM-terrein aan de Leedeweg. (foto: CDA)
Het NAM-terrein aan de Leedeweg. (foto: CDA) Foto:

CDA wil activiteiten op NAM-terrein

BARENDRECHT – Een ‘4 seizoenen activiteiten locatie’, dat ziet het CDA als mogelijke nieuwe bestemming voor het NAM-terrein aan de Leedeweg. De NAM vertrekt van dit terrein, mogelijk volgend jaar al. Het terrein is eigendom van de gemeente.

“We denken nu al na over de mogelijkheden. Een kunstmarkt of een kofferbakverkoop liggen voor de hand. Maar wat dacht u van schoolactiviteiten voor kinderen; lekker ravotten, vlotten bouwen, een vliegerfestijn, lekker skeeleren met de klas of om van daaruit de natuur van de Zuidpolder in te trekken. Het is allemaal denkbaar op deze prachtige plek”, stelt het CDA.
Ook een ijsbaan ziet de partij als een optie. “Dit terrein kan in de winter ook gebruikt worden als ijsbaan. Het terrein is verhard en daardoor geschikt om onder water te zetten. In Barendrecht hebben we nog niet zo’n grote locatie die daarvoor gebruikt kan worden. Het terrein is ongeveer twee voetbalvelden groot (125 bij 220 meter). Hoe leuk kan dat zijn als we dat in Barendrecht voor elkaar kunnen krijgen? En wat dacht u van een koek en zopie kraam erbij? Of een combinatie met een Kerstmarkt? Dat zou een erg leuke toevoeging zijn!”
Het CDA wil op deze locatie geen grootschalige evenementen met muziek, om overlast voor de omwonenden en voor de natuur in de Zuidpolder te voorkomen. De partij belooft binnenkort met een idee te komen voor grotere evenementen.
Wie zelf een idee heeft voor het ‘4 seizoenenplan', kan dit voor 1 maart naar het CDA sturen. De meest originele inzending wordt beloond met een taart.