GroenLinks start campagne

BARENDRECHT – Op de weekmarkt voor het gemeentehuis is GroenLinks op vrijdag 28 januari gestart met haar verkiezingscampagne. Het was een zonnige dag en er waren volop mensen om een gesprek mee aan te knopen.
Op zaterdag 5 februari is GroenLinks van 10.30 tot 12 uur te vinden op het Middeldijkerplein. De raadsleden, wethouder Tanja de Jonge en andere kandidaten zijn dan aanwezig.
Het verkiezingsprogramma van GroenLinks is te vinden op
barendrecht.groenlinks.nl 


EVB zaterdag in Ter Leede en Binnenland

BARENDRECHT - Tot aan de verkiezingen in maart gaat EVB elke week op pad om te horen wat er speelt in de woon- en leefomgeving. Dit keer worden de wijken Ter Leede en Binnenland bezocht. Uiteraard wordt de anderhalve meter maatregel in acht genomen.
Tussen 10 en 12 uur zal er door raadsleden, bestuur en vele actieve leden – herkenbaar aan de gele jassen - worden aangebeld. De gele EVB-bus staat aan de Tochtleede in de wijk Ter Leede Ook daar kan men in gesprek gaan. Er is daarnaast een steunpunt aan de Rietgors (Binnenland). Er wordt weer een ploeg geformeerd, die zwerfvuil gaat opruimen.
Onderwerpen zoals veiligheid, schone buitenruimte, afvalbeleid en verkeersveiligheid zullen zeker ter sprake komen tijdens gesprekken met inwoners. Vragen kunnen ook op een later tijdstip per e-mail, WhatsApp of telefoon worden gesteld. EVB is bereikbaar via 0180-201020.


Kieslijst D66 bekend

BARENDRECHT - Marcel van Prehn is lijsttrekker van D66 bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. Hij vormt sinds de vorige verkiezingen de éénmansfractie van de partij in de Barendrechtse raad.
De leden van D66 Barendrecht hebben gestemd over de definitieve kandidatenlijst. Marcel van Prehn: ”We zijn ontzettend blij met het sterke en veelzijdige team waarmee we nu de campagne in kunnen gaan. Met veel vertrouwen gaan we de komende gemeenteraadsverkiezingen tegemoet om minimaal het aantal raadszetels te verdubbelen, maar het liefst nog meer”.
Tweede op de lijst staat Marianne Tijssen - Humme, die al eerder in de gemeenteraad zat. Wethouder Nico Bults keert na de verkiezingen niet terug. Hij staat nummer tien op de lijst.